Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νότης Μηταράκης: Αποκάλυψε στο ΒΒC ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και στη συνέχεια… ανακάλεσε

Νότης Μηταράκης: Αποκάλυψε στο ΒΒC ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης λειτουργεί και στη συνέχεια… ανακάλεσε

Η ανάρτηση ότανκατάλαβε το λεκτικό του ολίσθημα.

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης καθώς αποκάλυψε στους Θεσσαλονικείς πως όχι μόνο έχουν μετρό αλλά εκτελούνται και καθημερινά δρομολόγια για να τους μεταφέρουν ταχύτατα στον προορισμό τους.

Ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στην εκπομπή Hard Talk του BBC με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη θέλησε να παρουσιάσει μία χώρα πρωτοπόρα στις μεταφορές έτσι ξεκίνησε να απαριθεμεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.

Αρχικά μίλησε για τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν ιδιωτικοποιηθεί και λειτουργούν στην εντέλεια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους υπερσύγχρονους αυτοκινητοδρόμους που έχει αποκτήσει η Ελλάδα και σειρά πήρε το Μετρό.

Αναφέρθηκε πρώτα στο Μετρό της Αθήνας, το οποίο επεκτείνεται και στη συνέχεια στο Μετρό της Θεσσαλονίκης το οποίο όπως δήλωσε είναι έτοιμο και τρέχει. «Ιt’s up and running», είπε χαρακτηριστικά στα αγγλικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όσον αφορά τις σιδηροδρομικές μεταφορές σημείωσε ότι «είναι ένας τομέας που δεν έχουμε κάνει αρκετά».

Φυσικά το Μετρό της Θεσσαλονίκης μόνο up and running δεν είναι ακόμα καθώς όπως έχουν εξαγγείλει οι αρμόδιοι στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η δοκιμαστική λειτουργία του έργου θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο. Όμως όπως φαίνεται ο Νότης Μηταράκης βιάστηκε να επιβιβαστεί στο μετρό και να τρέξει με αυτό.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 3:40 του βίντεο

Η απάντηση του Νότη Μηταράκη

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κατάλαβε το λεκτικό του ολίσθημα και με ανάρτησή του στο Twitter υπογραμμίζει πως «μπορεί η επιλογή της φράσης στα αγγλικά να μην ήταν η βέλτιστη αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παρουσιάσω λανθασμένη εικόνα για το έργο».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Προχθές, στο BBCHARDtalk αναφέρθηκα ακροθιγώς σε έργα που έγιναν στην Ελλάδα. Προφανώς δεν είπα ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης λειτουργεί. Αλλά οτί το έργο έχει πλέον προχωρήσει ουσιαστικά καθώς γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια. Μπορεί η επιλογή της φράσης στα Αγγλικά να μην ήταν η βέλτιστη αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παρουσιάσω λανθασμένη εικόνα για το έργο».

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024