Υπό άλλες συνθήκες τα επτά παιχνίδια που απομένουν στον -χωρίς ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ – Παναθηναϊκό για να κλείσει και την εφετινή καταστροφική σεζόν στην Ευρώπη θα αποτελούσαν αγγαρεία για όλους.

Όμως εδώ οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί (με αλλαγή προπονητή και προσθήκη παικτών όπως ο Τόμας και ο Αγραβάνης) ουσιαστικά αποτελούν από μόνες τους το κίνητρο για να αναδειχθεί αυτή η σειρά παιχνιδιών σε ένα πολύ χρήσιμο φροντιστήριο για όλους.

Καθώς σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο (που δεν μπορεί να βρει ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα με εξαίρεση τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) ο Χρήστος Σερέλης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα ακόμα και να ρισκάρει χωρίς να φοβηθεί πιθανό βαθμολογικό κόστος.

Σχήματα που του ταιριάζουν, αλλά και το βασικότερο το κομμάτι των ξένων.

Που θα πρέπει να καταλήξει οριστικά ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού στην τελική εξάδα που θα πορευτεί στον τελευταίο (και βασικότερο) στόχο της σεζόν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Άρα εκτός του φευγάτου (που όμως δεν φεύγει !) Άντριους θα πρέπει να «κόψει» άλλους δύο σαφώς πιο χρήσιμους ξένους αποφασίζοντας την εξάδα με την οποία θα πορευτεί στα πλέι οφ και κυρίως στους τελικούς όπου και θα διεκδικήσει τα σκήπτρα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Χθες οι Πράσινοι κατέρρευσαν στο φινάλε και από το 51-51 του 26’  βρέθηκαν πολύ γρήγορα πίσω με 20 πόντους.

Εκεί είναι που μίλησε για έλλειψη αμυντικής πειθαρχίας στο φινάλε της 3ης περιόδου ο κόουτς Σερέλης καθώς ακόμα ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει το φαινόμενο όταν του στραβώνει ένα παιχνίδι να κάνει πολλά πράγματα λάθος και η διαφορά να μεγαλώνει. Στο χθεσινό βέβαια υπήρχαν και οι σοβαρές απουσίες του Αγραβάνη και του Γκουντάιτις που θα έδιναν σημαντικές λύσεις στην άμυνα και έξτρα χέρια στην επίθεση.

Όπως και να έχει ο Έλληνας τεχνικός έχει πολύ δουλειά μπροστά του αλλά και χρόνο δύο μήνες χωρίς πίεση που θα πρέπει με τους συνεργάτες του να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από τη φιλοσοφία τους.

Ο Ντουέιν Μπέικον για παράδειγμα κάτι έχει καταλάβει που πλέον στο δεύτερο-τρίτο ατομικό σουτ στο παιχνίδι του (ενώ υπάρχει ξεκάθαρη επιλογή για ιδανική πάσα) θα δει γρήγορα τον πάγκο όπως έγινε και χθες όταν εκβίασε κάποια σουτ.

Οι Πράσινοι οφείλουν σε πρώτη φάση να γίνουν πιο ανθεκτικοί (με το που θα επιστρέψουν έστω και οι τραυματίες) και να μην καταρρέουν ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο αδικώντας πρώτα απ’ όλα τον εαυτό τους καθώς σε παιχνίδια που είναι ανταγωνιστικοί μέχρι το 30-32 βρίσκονται να τα χάνουν με 15-20 πόντους διαφορά (και βάλε).

Χρόνος υπάρχει, αλλά θα πρέπει όλοι (και κυρίως οι παίκτες) να αφήσουν πίσω τους την εποχή Ράντονιτς και μαζί της και τις δικαιολογίες.  Πλέον όλοι αξιολογούνται εκ νέου.