Τέμπη: Θρίλερ δίχως τέλος για την Εριέττα – Η μόνη αγνοούμενη της τραγωδίας
Το νεαρό κορίτσι ήταν φοιτήτρια στο ΑΠΘ και βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου.
- Αποκάλυψη in: Έψαξαν τις κάμερες για το ύποπτο «φορτίο» της τραγωδίας στα Τέμπη προ …δύο ημερών
- Αναγκαία η άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το «χαμένο» υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη, λέει το ΠΑΣΟΚ
- Πούτιν σε Σολτς: Οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τη νέα εδαφική πραγματικότητα
- Η «νέα ελίτ» στη Ρωσία – Από τα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία, στην πολιτική σκηνή
Ένα κορίτσι από τη Βόρεια Ελλάδα, η Εριέττα, εξακολουθεί να αγνοείται, δέκα ημέρες μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Μαρτυρικές ώρες ζει η οικογένεια της νεαρή φοιτήτριας, που, σε αντίθεση με τους άλλους τραγικούς γονείς που μπόρεσαν να κηδέψουν και να θρηνήσουν τα παιδιά τους, εξακολουθούν να αναζητούν το κορίτσι τους, που χάθηκε με τραγικό τρόπο στο δυστύχημα στα Τέμπη.
Από το DNA που ελήφθη από συγγενή της Εριέττας για την ταυτοποίηση της σορού της ως επιβάτη του μοιραίου τρένου, δεν έχει προκύψει αντιστοίχιση.
Ανέβηκε στο δεύτερο βαγόνι και έκτοτε αγνοείται
Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η Εριέττα είχε βγάλει στο όνομά της δύο εισιτήρια, μπήκε στο τρένο, στο δεύτερο βαγόνι, μίλησε με τη μητέρα της και ξεκίνησε το ταξίδι της. Επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς σπούδασε στην αρχιτεκτονική του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ταξίδευε μαζί με τη φίλη της, η οποία ταυτοποιήθηκε ως νεκρή, σε αντίθεση με την Εριέττα.
Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες των αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών να ταυτοποιήσουν το DNA των γονιών της με κάποιο από τα 108 δείγματα που βρέθηκαν στο σημείο της εθνικής τραγωδίας.
«Η Εριέττα ήταν ένα από τα παιδιά μας»
Για τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ΑΠΘ και την Εριέττα μίλησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου στο protothema.gr.
«Η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο είναι βαριά. Η εικόνα είναι καταθλιπτική. Κάποιοι από τους τραυματίες φοιτητές έχουν επιστρέψει ενώ κάποιοι άλλοι αδυνατούν. Τα ψυχικά τραύματα των παιδιών θα αργήσουν να επουλωθούν και εμείς προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να είμαστε κοντά τους. Η ουσία είναι ότι “έφυγαν” για πάντα από κοντά μας 12 φοιτητές με όνειρα και λαχτάρα για ζωή κι αυτό μας πονάει πολύ. Κι η 23χρονη Εριέττα σπούδαζε στην αρχιτεκτονική και ήταν ένα από τα παιδιά μας» είπε ο κ. Παπαϊωάννου.
«Όποιος ήταν στο σημείο της έκρηξης μπορεί και να μην βρεθεί»
«Δεν βρέθηκε η κοπέλα που αναζητείται, δεν έχουμε σορό, είπε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης της στο MEGA.
«Υπάρχει και η οικογένεια που αναζητά το παιδί της. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι συγγενείς έχουν κάποιο στοιχείο από τον άνθρωπό τους» είπε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής.
«Αν βρέθηκαν άνθρωποι στο σημείο της έκρηξης, σαφώς θα μπορούσαν και να μην βρεθούν στοιχεία από εκείνους. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, θα μπορεί και να μην βρεθεί» συγκλονίζει η κυρία Λεονταρή.
Ολοκληρώθηκε η ανάλυση DNA – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.
Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης (η 23χρονη Εριέττα), δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.
Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις