Χρειάζεται να κάνεις τουλάχιστον δύο  φορές scroll και να κατέβεις τις δύο πρώτες σελίδες στα στατιστικά της Ευρωλίγκας για να βρεις στην κορυφή κάποιας κατηγορίας παίκτη που δεν ανήκει στον Ολυμπιακό !

Ο Σάσα Βεζένκοβ και ο Κώστας Σλούκας έχουν καπαρώσει τις πρώτες θέσεις στις πρώτες τέσσερις κατηγορίες με τον mvp των πρωταθλητών να ηγείται στο δείκτη αξιολόγησης (22.6 μέσο όρο) στο σκοράρισμα (17.9 πόντοι μέσο όρο) και στα ριμπάουντ (7.2 ριμπάουντ μέσο όρο) και τον Σλούκα στις πάσες (6.4 ασίστ μέσος όρος). Ενώ λίγο πιο κάτω ο Τόμας Γουόκαπ ηγείται ως ο καλύτερος «κλέφτης» (1.8 κλεψίματα μέσο όρο).

«Μα πως γίνεται αυτό σε μια ομάδα που φημίζεται για την ομάδικότητα της να ξεχωρίζουν ατομικά τόσοι παίκτες» ρωτήθηκε ο κόουτς Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου και αυτός χαμογελώντας απάντησε:

«Έχουμε την τύχη να έχουμε παίκτες που δεν είναι εγωιστές. Παράλληλα έχουν πειστεί ότι με το τρόπο παιχνιδιού μας μπορούν όλοι να έχουν νούμερα όπως και συμβαίνει. Αντίθετα εάν πάρει μόνο ένας παίκτης το παιχνίδι πάνω του τότε δεν μπορείς να έχεις αυτό το αποτέλεσμα»

Και πράγματι πως μπορεί μια ομάδα να κάνει ρεκόρ ευστοχίας στα τρίποντα στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα  (με 19/30 που είχε χθες κόντρα στη Μπάγερν !) εάν δεν δίνει ρεσιτάλ ομαδικότητας.

«Μα τι λέμε τώρα, και μόνος σου να σουτάρεις τρίποντα χωρίς άμυνα είναι πολύ δύσκολο να βάλεις 19/30. Επίσης θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί αλλά δεν μπορούσαμε. Όπως και το να παρακολουθήσουμε τον τρόπο και την ταχύτητα που ο αντίπαλός μας γύριζε τη μπάλα. Είναι σαφώς η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη αυτή την εποχή» παραδέχτηκε ο τεχνικός των Βαυαρών Αντρέα Τρινκιέρι.

Εβγαλε ενέργεια

Ο Ολυμπιακός δύο μόλις μέρες μετά τη μεγάλη νίκη (με μεγάλη σπατάλη ενέργειας) επί της Μπαρτσελόνα κατάφερε να κάνει πάρτι απέναντι σε μια σκληροτράχηλη (έστω και με απουσίες) ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ . Κάπως έτσι προηγήθηκε 15-0 στο  ξεκίνημα και τελείωσε το ημίχρονο με 20 πόντους έχοντας 10/15 δίποντα και 10/15 τρίποντα, 17 ριμπάουντ και 16 ασίστ !

«Ξέρετε αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος και το δουλεύουμε πολύ καιρό» εξήγησε ίσως ο πιο ευτυχισμένος φίλος του Ολυμπιακού ο Γιώργος Μπαρτζώκας που απολαμβάνει το δημιούργημα του από απόσταση αναπνοής δίπλα στο παρκέ.

Όλα αυτά βέβαια όπως και το 6-0 επί τριών βασικών μνηστήρων του τίτλου (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε) δεν εξασφαλίζουν στον Ολυμπιακό όχι μόνο την κατάκτηση της Ευρωλίγκας αλλά ούτε καν την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του Κάουνας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας την επόμενη εβδομάδα για το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις.

Απλά όσο καταφέρνει  και παίζει έτσι, βάζει τις βάσεις για να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες διάκρισης και στη συνέχεια.

Το σίγουρο είναι ότι ο Βασίλης Σπανούλης και ο Μίλαν Τόμιτς (δύο από τους πιο εμβληματικούς παίκτες και αρχηγούς στην ιστορία των πρωταθλητών) που ήρθαν οικογενειακά χθες στο ΣΕΦ αποχώρησαν ενθουσιασμένοι από το θέαμα της ομάδας τους.