Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Αγανακτισμένος ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών - «Δεν έπρεπε να συμβεί»

Τέμπη: Αγανακτισμένος ο Πρόεδρος Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών – «Δεν έπρεπε να συμβεί»

Η επιστολή που έστειλε στην Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αντίνα Βαλεάν.

Τη στήριξή του στους Έλληνες μηχανοδηγούς οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει για την επερχόμενη τραγωδία που τελικά συνέβη στα Τέμπη λόγω των συνθηκών ασφαλείας στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών (ALE), Χουάν Χεσούς Γκαρθία Φραίλε, με επιστολή που έστειλε στην Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αντίνα Βαλεάν.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ενώσεων Μηχανοδηγών, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ένα τέτοιο δυστύχημα δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ και ποτέ δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Ακόμα στην επιστολή  καταδικάζεται η «αμέλεια στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία αφήνει ευάλωτους σε μια αξιοθρήνητη πραγματικότητα εργαζόμενους κι επιβάτες» και σημειώνεται πως «αναζητούνται οι ένοχοι αντί να αναλύονται και να προσδιορίζονται τα αίτια σε βάθος και να εφαρμόζονται τα μέσα ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο».

Αναλυτικά η επιστολή

«Μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ελλάδα, εκφράζουμε τη βαθύτατη αγανάκτησή μας για ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ και ποτέ δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Για άλλη μια φορά, αναζητούνται οι ένοχοι αντί να αναλύονται και να προσδιορίζονται τα αίτια σε βάθος και να εφαρμόζονται τα μέσα ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο.

Όλοι γνωρίζουμε τις σοβαρές ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή, όπως είναι το ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα, καθώς έχουν γίνει γνωστά σε πολλά φόρα. Αν είχαν εφαρμοστεί τα μέσα που είχαν αναλυθεί θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα.

Πρέπει να απαιτούνται βελτιωμένες αξιολογήσεις κινδύνου σε όλα τα σιδηροδρομικά δίκτυα, καθώς έτσι θα διασφαλιστεί πως δεν θα συμβεί ξανά ένα τέτοιο δυστύχημα.

Καταδικάζουμε την αμέλεια στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία αφήνει ευάλωτους σε μια αξιοθρήνητη πραγματικότητα εργαζόμενους κι επιβάτες στις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ελλάδα.

Είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση δράση, εφαρμόζοντας πρακτικές που αφορούν στην ενσωμάτωση του σιδηρόδρομου, στην κουλτούρα της ασφάλειας.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας ως Ευρωπαίοι μηχανοδηγοί και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των επιβατών και των συναδέλφων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν».

Το «ευχαριστώ» του προέδρου των μηχανοδηγών

O πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας με ανάρτησή του στο Facebook, ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο συνάδελφό του για την επιστολή και τη στήριξη.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Επιστολή στην Adina Valean από την ευρωπαϊκή μας ομοσπονδία. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Sports in

Mεντιλίμπαρ: Πιστεύει στα νιάτα και το δείχνει

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε εμπιστοσύνη στα παιδιά από την ακαδημία του συλλόγου, στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας των πειραιωτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024