Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ξεσπά η φοιτήτρια που δεν της δίνουν το πτυχίο γιατί χρωστάει 270 ευρώ στη Φοιτητική Μέριμνα
Πρόκειται για τη δεύτερη καταγγελία που γίνεται από φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και βλέπει το φως της δημοσιότητας.
- Οι νέοι Αμερικανοί στρέφονται πλέον στη στείρωση - «Είναι η πιο λογική επιλογή»
- Τα Σκόπια κατατάσσονται μεταξύ των πιο μολυσμένων πόλεων του κόσμου
- «Όλοι χρειαζόμαστε λίγη ελπίδα»: Η μαχήτρια Σαρλίζ Θερόν βραβεύθηκε για τον ακτιβισμό της
- Μερική απασχόληση με το ζόρι – Στην Ευρώπη το επιλέγουν, στην Ελλάδα εξαναγκάζονται
Ακόμη μία καταγγελία αναφορικά με τον εσωτερικό κανονισμό των εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έρχεται στο «φως».
Μια ακόμη φοιτήτρια κινδυνεύει να μείνει χωρίς πτυχίο, καθώς χρωστάει το «χαράτσι» των φοιτητικών εστιών.
Συγκεκριμένα, η τελειόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου καταγγέλλει πως δεν της δίνουν το πτυχίο της, γιατί δεν έχει να πληρώσει 270 ευρώ για τη Φοιτητική Μέριμνα.
Η φοιτήτρια έκανε την καταγγελία της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Έλλη Μάτιου: «Οι σπουδές μας δεν είναι εμπόρευμα»
«Βγαίνουν 150 ευρώ κάθε χρόνο για τα δίκλινα και 400 ευρώ για τα μονόκλινα δωμάτια. Αυτό το ποσό δεν είναι καθόλου μικρό εντέλει, γιατί εμείς κάθε χρόνο στις φοιτητικές εστίες περνάμε από αυστηρά κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο για πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους. Υπήρχε ακόμη μία άλλη περίπτωση ενός συμφοιτητή μου κι άλλης μίας συναδέλφου. Εμείς οι φοιτητές έχουμε κάνει πολλές συνελεύσεις και έχουμε πάρει αποφάσεις κι είμαστε αντίθετοι με αυτόν τον εσωτερικό κανονισμό, καθώς δεν θέλουμε οι σπουδές μας να είναι εμπόρευμα».
Και τόνισε η φοιτήτρια: «Θεωρώ ότι είναι άδικο ένα χαράτσι να είναι προϋπόθεση για να μπορεί ένας φτωχός φοιτητής να πάρει το πτυχίο του».
Στην συνέχεια η κοπέλα παρουσίασε με φωτογραφίες την κατάσταση των φοιτητικών εστιών που είναι δωμάτια γεμάτα υγρασία και μούχλα, με αποτέλεσμα η ίδια να πάθει βρογχίτιδα.
«Δεν είμαστε πελάτες στα Πανεπιστήμιά μας»
Καταλήγοντας η φοιτήτρια δήλωσε:
«Το ζήτημα δεν είναι να βρεθούν τα χρήματα. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν επικοινωνήσει και μου λένε να με βοηθήσουν και με συγκινεί πάρα πολύ αυτό και το εκτιμώ, αλλά τι θα γίνει, κάθε τρεις και έξι μήνες θα βγαίνουμε στα κανάλια; Εμείς αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι οι σπουδές μας δεν είναι εμπόρευμα. Δεν είμαστε πελάτες στα πανεπιστήμιά μας, θέλουμε δωρεάν παιδεία».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις