Vodafone: Καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία λόγω μείωσης των περιθωρίων κέρδους
Η πίεση του ανταγωνισμού οδηγεί σε μείωση των περιθωρίων κέρδους και συνεπώς στην ανάγκη μείωσης του λειτουργικού κόστους αναφέρει στη λογιστική εξίωσή της η Vodafone για να δικαιολογήσει την κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας στην Ιταλία.
- Δολοφονία σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα - Συνελήφθη ύποπτος
- Σε 20 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό για βιασμούς - Ένοχοι οι 51 κατηγορούμενοι
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
Η διεύθυνση της Vodafone Italia ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα προκειμένου να καταργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας, με σκοπό να μειωθούν τα λειτουργικά της κόστη και να αντιμετωπιστεί ο ισχυρός ανταγωνισμός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στη χερσόνησο.
«Μεγάλη μείωση του τζίρου»
«Η δραστική μείωση των τιμών» που προκαλεί η «εξαιρετική πίεση του ανταγωνισμού» έχει οδηγήσει σε «μεγάλη μείωση του τζίρου και των περιθωρίων (σ.σ. κέρδους) στον τομέα των τηλεπικοινωνιών», ενώ βαραίνει και «η ενεργειακή κρίση», ανέφερε ο όμιλος στην ανακοίνωσή του. Τα προβλήματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τα «αναπτυξιακά σχέδιά του», συνέχισε.
Ο βρετανικός όμιλος τηλεφωνίας απασχολεί περίπου 5.700 ανθρώπους στην Ιταλία.
Η Vodafone Italia κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών της κατά 1,8% στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022.
Η μητρική εταιρία απέρριψε τον Φεβρουάριο του 2022 προσφορά 11,25 δισ. ευρώ της γαλλικής ανταγωνίστριάς της Iliad για την εξαγορά της Vodafone Italia, κρίνοντας πως η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν «προς το συμφέρον των μετόχων» της.
Ζητούν ενοποιήσεις
Στη Vodafone αναλογεί το 28,5% της ιταλικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας και το 16% της σταθερής.
Στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών έχουν καλέσει να προωθηθούν ενοποιήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών για να μειωθεί ο ανταγωνισμός και να αυξηθεί η κερδοφορία, την ώρα που γίνονται μεγάλες επενδύσεις στα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) και οπτικών ινών.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές των συμβολαίων, η Ιταλία και η Γαλλία καταγράφουν σήμερα «τα χαμηλότερα» επίπεδα «μεταξύ των μεγάλων δυτικών χωρών», σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Arthur D. Little.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις