Τρένα: «Δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή»: Ανάπηρη από σιδηροδρομικό ατύχημα πήρε αποζημίωση 4.000 ευρώ 18 χρόνια μετά
Η Κυριακή Πατάνα καθάριζε τρένο όταν μια μηχανή βρέθηκε στην ίδια γραμμή και υπήρξε σύγκρουση από την οποία απέκτησε αναπηρία 67%.
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τι λέει ο 77χρονος που σύρθηκε δεκάδες μετρά στην άσφαλτο από φορτηγό
- Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο ελβετικού ομίλου στο Κεντάκι
- Κυκλοφορούσε με Porche και λήστευε κοσμηματοπωλεία - Κρύφτηκε στο φρεάτιο ασανσέρ για να μην συλληφθεί
- Στον πάτο της ΕΕ τα ελληνόπουλα στην ψηφιακή κατάρτιση
Η τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς έχει ξυπνήσει δυσάρεστες μνήμες σε θύματα παλαιότερων σιδηροδρομικών ατυχημάτων, όπως η Κυριακή Πατάνα. Η κ. Κυριακή ήταν καθαρίστρια σε τρένο που συγκρούστηκε με μηχανή που κινούνταν στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη.
Η ίδια, μιλώντας στο MEGA, καταγγέλλει ότι πήρε αποζημίωση μόλις 4.000 ευρώ μετά από 18 χρόνια, ενώ δεχόταν απειλές μέχρι και για τη ζωή του παιδιού της.
«Είμαι 18 χρόνια χτυπημένη»
Ο «Γολγοθάς» της κ. Κυριακής ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου 2005. Ήταν η πέμπτη ημέρα που εργαζόταν στο νέο της πόστο. Η εργαζόμενη καθάριζε ένα τρένο το οποίο πήγαινε στο αμαξοστάσιο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όταν μία μηχανή ήρθε κατά πάνω τους. Από τη σύγκρουση η κ. Κυριακή έπεσε κάτω, ενώ τα χτυπήματά της ήταν πολλαπλά σε κεφάλι, αυχένα και σπονδυλική στήλη.
«Αυτό που έπαθα να μην το πάθει άνθρωπος. Είμαι 18 χρόνια χτυπημένη. Δεν μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου, κάνω φυσιοθεραπείες από μόνη μου, κάνω χίλια δύο για να ζήσω», είπε η κ. Κυριακή στο MEGA.
Το ατύχημα την άφησε ανάπηρη κατά 67%, ενώ μετά από δικαστική διαμάχη έλαβε ως αποζημίωση 4.000 ευρώ.
Η ίδια δήλωσε στο MEGA πως έκτοτε η ζωή της έχει αλλάξει δραματικά και παραμένει κλεισμένη στο σπίτι της, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μετά το εργατικό ατύχημα.
«Δεν πιστεύω σε κανέναν, είναι όλοι τους ανεύθυνοι. Δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Ο Θεός να με συγχωρέσει, πόσες φορές έχω πει γιατί δεν έμεινα επί τόπου εκεί; Τώρα που ζω, τι ζω; Περιμένω να βραδιάσει και περιμένω να ξημερώσει… Εάν νομίζετε ότι αυτή είναι ζωή… Είμαι μέσα σε 50 τ.μ., μέρα νύχτα φοβάμαι να πάω μακριά γιατί χάνομαι. Μου λένε να πάω βόλτα, κάνω τη γενναία, λέω ότι δεν θέλω να πάω. Και στην παραλία να κατέβω να κάνω βόλτα, μετά από λίγο σταματάει το μυαλό μου. Κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει…», δήλωσε.
«Δεχόμουν απειλές»
Η κ. Κυριακή κατήγγειλε πως κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης δεχόταν απειλές για τη ζωή του παιδιού της.
«Τους παρακαλούσα να με πάνε σε γιατρό, να με κάνουν καλά. Ήμουν 44 χρονών, έκανα δύο δουλειές και μεγάλωσα μόνη το παιδί μου. Μετά καταστράφηκε η ζωή μου. Ούτε στον γάμο του παιδιού μου δεν πήγα, από ευαισθησία, μην πάθω τίποτα. Κανένας δεν ρωτάει τι κάνω, κανένας δεν ήρθε να μου χτυπήσει την πόρτα. Με ειρωνεύονταν, με απειλούσαν, έλεγαν ότι θα βρω το παιδί μου σε χαντάκι», κατήγγειλε.
«Είμαι ζωντανή νεκρή, το καταλαβαίνετε; Και περιμένω να ξημερώσει και να βραδιάσει. Μέσα στο σπίτι μου τριγυρνάω σαν το λιοντάρι στο κλουβί. Με έχουν καταστρέψει», κατέληξε η κ. Κυριακή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις