Τεχνητή νοημοσύνη έκλεψε τη δουλειά του DJ σε κλαμπ του Λονδίνου
Το πάρτι «Algorhythm ήταν ένα πειραματικό ρέιβ σε κλαμπ του ανατολικού Λονδίνου.
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Η θέση του DJ έμεινε άδεια όλο το βράδυ, η πίστα όμως ήταν γεμάτη.
Η τεχνητή νοημοσύνη έκλεψε τη δουλειά του DJ σε ένα πειραματικό ρέιβ που πραγματοποιήθηκε σε κλαμπ του ανατολικού Λονδίνου.
Το πρόγραμμα Mubert, δημιουργία Ουκρανών και Ρώσων Προγραμματιστών, δεν επέλεγε απλά τη μουσική αλλά τη δημιουργούσε αυτόματα, χρησιμοποιώντας έτοιμες λούπες και σαμπλαρίσματα για να συνθέτει νέα κομάτια.
Οι χρήστες μπορούν να κάνουν like ή dislike στις επιλογές της μηχανής, η οποία έτσι προσαρμόζεται στα γούστα της πελατείας.
Και οι μουσικοί που δημιούργησαν τα samples δικαιούνται αμοιβή όταν το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τους ήχους τους.
Το πάρτι «Algorhythm» πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου στο κλαμπ The Glove That Fits και ήταν ένα από τα πρώτα του είδους του σύμφωνα με τον διοργανωτή του Τζορτζ Πίνεγκαρ.
Για τον Πολ Ζγκόρτναν, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Mubert, η τεχνητή νοημοσύνη αναπόφευκτα θα κλέψει τις δουλειές κάποιων μουσικών.
«Θέλουμε να διασώσουμε τις δουλειές των μουσικών αλλά με τον δικό μας τρόπο» είπε στο Reuters μέσω βιντεοκλήσης από την πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν.
«Θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα με την AI. Θέλουμε να τους δώσουμε νέες δουλειές» δήλωσε ο 35χρονος, ο οποίος είναι επίσης μουσικός και DJ.
Οι εντυπώσεις από το πείραμα ήταν μάλλον θετικές.
«Θα μπορούσε να είναι πιο σύνθετη» είπε η 24χρονη Ρόουζ Κάθμπερτσον, η οποία κάνει μάστερ στην τεχνητή νοημοσύνη. «Μάλλον δεν έχει γνώσεις από άλλα είδη ηλεκτρονικής μουσικής που θα την έκαναν πιο ενδιαφέρουσα. Είναι όμως διασκεδαστικό να το χορεύεις».
Σε ένα διάλειμμά του από τον χορό, ο Πιέτρο Καπέζε Γκαλεότα ήταν πιο κολακευτικός για τον ψηφιακό DJ.
«Μέχρι στιγμής κάνει καλή δουλειά» είπε ο 26χρονος προγραμματιστής.
Ο Ζγκόρτναν πάντως παραδέχεται ότι η μουσική τεχνητή νοημοσύνη έχει πολλή δουλειά μπροστά της μέχρι να κάνει για τη μουσική ό,τι έκανε το διάσημο ChatGPT για το κείμενο.
«Δεν υπάρχει ChatGPT για τη μουσική επειδή η μουσική είναι πιο περίπλοκη» είπε. «Προς το παρόν, η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη».,
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις