Αυτοψία του MEGA στις σήραγγες στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα
Ποια μέτρα ασφαλείας λειτουργούν και ποια όχι;
- Στοιχεία σοκ για την ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 15.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα σε δέκα μήνες
- Κάνιε Γουέστ: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
- Τι φταίει και δεν φτάνει ο προϋπολογισμός για φάρμακα στα νοσοκομεία
- Οι παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές στη φέτα - «Είναι πλέον αδικαιολόγητες» λένε οι παραγωγοί
Λίγα μέτρα από το σημείο που σημειώθηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Ελλάδας, βρέθηκε η κάμερα του MEGA, πραγματοποιώντας αυτοψία στις σήραγγες στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Η αυτοψία ξεκίνησε από τη σήραγγα των Τεμπών με τον συναγερμό να χτυπά, όταν οι κάμερες του τούνελ εντοπίζουν το συνεργείο του MEGA. Το σύστημα ασφαλείας λειτουργεί κανονικά. Μέσα σε ένα από τα τούνελ ο φωτισμός έχει ενεργοποιηθεί. Η αυτοψία του ΜEGA συνεχίζεται. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μια μικρότερη σήραγγα βρίσκεται στο σκοτάδι.
Στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σε μια από τις σήραγγες της κοιλάδες των Τεμπών, οι περισσότερες από τις λάμπες στη σήραγγα είναι σβησμένες και δεν λειτουργούν, ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα μέτρα πυρασφάλειας στη σήραγγα των Τεμπών ήταν ελλιπή.
Τι λειτουργεί στη σήραγγα του Πλαταμώνα
Στη συνέχεια το MEGA, βρέθηκε στη σιδηροδρομική σήραγγα του Πλαταμώνα στον νομό Πιερίας. Σε ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά τούνελ της χώρας, μήκους 2.700 χλμ. και κατέγραψε τα μέτρα ασφαλείας μέσα στη σήραγγα. Ο φωτισμός είναι επαρκής.
Πυροσβεστικές φωλιές στη θέση τους, με δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν, εάν χρειαστεί. Όμως 22 ημέρες μετά τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία που καταγράφηκε στη χώρα, μια πυροσβεστική φωλιά, βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Η μάνικα νερού έχει λεηλατηθεί και τα κομμάτια της βρίσκονται διαλυμένα στο έδαφος.
Κάποιοι έχουν προσπαθήσει να λεηλατήσουν ακόμη και τις πλάκες του σιδηροδρόμου.
Μάλιστα ο ρεπόρτερ του MEGA χρησιμοποίησε το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, το οποίο φαίνεται πως δεν λειτουργεί.
Η έξοδος κινδύνου είναι εμφανής και μπορεί εάν βρεθεί κάποιος σε κίνδυνο μέσα στο τούνελ του Πλαταμώνα να τη χρησιμοποιήσει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις