Βιοϊατρική Μηχανική: Νέες συνεργασίες για ένα ιστορικό μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πατρών
Από τη διάγνωση έως τη θεραπεία και την αποκατάσταση, η Βιοϊατρική Μηχανική προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα ενασχόλησης με ένα αντικείμενο στην αιχμή της τεχνολογίας.
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοϊατρικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο συνεχίζεται εδώ και τρεις δεκαετίες και υποστηρίζεται πλέον από το πλαίσιο Erasmus Mundus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά διεθνοποιείται και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης για φοιτητές από όλο τον κόσμο. Φέτος μάλιστα, το πρόγραμμα EMMBIOME προσφέρει είκοσι υποτροφίες, ύψους 1.400 ευρώ το μήνα, για όλη τη διάρκεια του διετούς προγράμματος.
Η Βιοϊατρική Μηχανική πραγματεύεται την εφαρμογή των αρχών και μεθοδολογιών επίλυσης προβλημάτων – τυπικών για τους Μηχανικούς – στην περιοχή της Ιατρικής και της Βιολογίας. Από τη διάγνωση έως τη θεραπεία και την αποκατάσταση, η Βιοϊατρική Μηχανική προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα ενασχόλησης με ένα αντικείμενο το οποίο βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας και έχει παράλληλα μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.
Τις σπουδές προσφέρουν στα αγγλικά τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών -Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και Ιατρικής- σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κραγκούγιεβατς στη Σερβία και το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής Grigore T. Popa της Ρουμανίας. Στο τέταρτο εξάμηνο οι φοιτητές θα μπορούν να επιλέξουν πανεπιστήμιο για τη διπλωματική εργασία τους.
«Μέσα από την εκπαίδευση και την έρευνα σε πεδία στα οποία πρωτοστατεί και έχει διεθνή αναγνώριση το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως η Εμβιομηχανική, η Επεξεργασία Σήματος και Εικόνας, τα Βιοϋλικά, η Τεχνητή Νοημοσύνη και νέα αντικείμενα όπως η Μικτή Πραγματικότητα στην Υγεία και η Βιοφωτονική, προσπαθούμε να δίνουμε στους φοιτητές ένα έναυσμα απευλευθέρωσης της δυναμικής τους» δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος Κωνσταντίνος Μουστάκας, καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.
«Από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε έως 30 ξένους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπως και τους συνεργαζόμενους καθηγητές από το εξωτερικό. Είναι προφανής η ώσμωση που θα υπάρξει μεταξύ φοιτητών αλλά και καθηγητών και ερευνητικών ομάδων, καλλιεργώντας έτσι μια διεθνή κουλτούρα στο επίπεδο των μεταπτυχιακών σπουδών αλλά και στην τοπική κοινωνία» πρόσθεσε.
«Με τη συνεργασία και βοήθεια του Πανεπιστημίου αλλά και των τοπικών φορέων θεωρώ ότι μπορούν να πολλαπλασιαστούν το οφέλη που ήδη αναμένονται και να δοθεί η δυνατότητα διατήρησης της δράσης αυτής ακόμα πολύ πέρα από τον πενταετή ορίζοντα που έχει αρχικά προβλεφθεί» κατέληξε ο καθηγητής Μουστάκας.
- Αθηνά Λινού: Κάνει μήνυση στον Πολάκη – Καταθέτει δεκάδες κούτες με χιλιάδες έγγραφα στην εισαγγελία
- Καιρός: Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο, βροχές στη δυτική Ελλάδα την Παρασκευή – Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο
- Σε ποιόν πολιτισμό άνδρες και γυναίκες ξεδοντιάζονταν για να αρέσουν;
- ΠΑΣΟΚ vs ΝΔ: Και τώρα οι δυο τους
- Γερμανία: Ο «χορός» των υποψήφιων καγκελάριων και τα στραβοπατήματα του Όλαφ Σολτς
- Τύμπανα πολέμου