ΛΟΑΤΚΙ+: Ο νέος ολοκληρωμένος παγκόσμιος χάρτης δικαιωμάτων
Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται αντιπροσωπεύουν 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ και 47 ανεξάρτητες περιοχές.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Η Παγκόσμια Βάση Δεδομένων της ILGA είναι μια προσβάσιμη και διαδραστική πλατφόρμα που συγκεντρώνει νόμους και ειδήσεις που σχετίζονται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε όλο τον κόσμο.
Η πλατφόρμα ILGA World Database ξεκίνησε από χθες, 22 Μαρτίου. Πρώτη στο είδος της, η βάση δεδομένων συγκεντρώνει νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδήσεις που σχετίζονται με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η δωρεάν, διαδραστική πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε χρήστριες/ες από όλο τον κόσμο να παρακολουθούν βασικά δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και τη νομική προστασία που σχετίζονται με τη νομοθεσία περί σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Επιπλέον, η βάση δεδομένων περιλαμβάνει διαδραστικά εργαλεία που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με πληροφορίες και την εφαρμογή προηγμένης λειτουργίας αναζήτησης για την ταξινόμηση και το φιλτράρισμα της έρευνάς τους.
Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται αντιπροσωπεύουν 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ και 47 ανεξάρτητες περιοχές. Κάθε τοποθεσία σε όλο τον κόσμο έχει ένα προφίλ που περιλαμβάνει νόμους, δικαιώματα, ευκαιρίες υπεράσπισης και ειδήσεις που σχετίζονται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα,, όλα διαθέσιμα σε ανοιχτή, εύκολα διαθέσιμη μορφή.
Ορισμένα βασικά σημεία δεδομένων που προέρχονται από την Παγκόσμια Βάση Δεδομένων ILGA περιλαμβάνουν:
- 49 κράτη-μέλη του ΟΗΕ έχουν αποποινικοποιήσει τις συναινετικές πράξεις γκέι ατόμων, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν νόμοι ποινικοποίησης στο 1/3 των χωρών παγκοσμίως,
- 20 επιτρέπουν τη νόμιμη αναγνώριση φύλου με βάση την αυτοδιάθεση,
- 11 απαγορεύουν τις «θεραπείες μεταστροφής» σε εθνικό επίπεδο,
- 33 έχουν νομιμοποιήσει την ισότητα του γάμου,
- 58 έχουν νόμους που προστατεύουν τους ανθρώπους από εγκλήματα μίσους σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αν και μόνο 37 το κάνουν με βάση την ταυτότητα φύλου, εννέα για την έκφραση φύλου, και πέντε για τα χαρακτηριστικά του φύλου.
Τα δεδομένα που θα χρειάζονταν συνήθως μήνες για να συγκεντρωθούν είναι τώρα άμεσα διαθέσιμα μέσω μιας γρήγορης αναζήτησης και μπορούν να φιλτραριστούν με βάση συγκεκριμένες περιοχές.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις