Μπάζα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Μοσχάτου και Ταύρου – Τι απαντούν οι εμπλεκόμενοι
Το in δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες από την επικρατούσα κατάσταση σε σημεία του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου σε σχέση με την εκτέλεση του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και τις ανταλλαγές ανακοινώσεων μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας.
- Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου και της Περιφέρειας Αττικής σε σχέση με το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.
Με κοινό τους Ψήφισμα οι Δήμοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, προ ημερών έθεσαν ζήτημα καθυστέρησης τόσο της ολοκλήρωσης της Α΄Φάσης του έργου της ανάπλασης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί η Β’ φάση του έργου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου στα προϊόντα εκσκαφής που έχουν παραμείνει στο χώρο εργασιών λέγοντας μεταξύ άλλων: «Διεκδικούμε να αποκατασταθούν τα «κακώς κείμενα» που έλαβαν χώρα κατά την υλοποίηση του έργου, όπως η εναπόθεση στο χώρο των υλικών εκσκαφής. Απαιτούμε να γίνει άμεσα η απομάκρυνση τους και προσθέτει: «Στην έκταση του Φαληρικού Όρμου προς ανάπλαση, αναπτύχθηκαν τεράστιοι όγκοι από στερεά απόβλητα, τα οποία προέρχονται τόσο από τις εργασίες της Α΄ φάσης, από τα έργα του μετρό στον Πειραιά και από άλλες εργασίες, διαχρονικά σε περιοχές εκτός του έργου.
Βάσει της διαμορφωθείσας κατάστασης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα περιβαλλοντικής υποβάθμισης, αφού εκτός από την αισθητική-οπτική υποβάθμιση προκύπτει κύρια σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων μας από τις αυξημένες ποσότητες μικροσωματιδίων στις γύρω περιοχές Μοσχάτου, Καλλιθέας, Πειραιά και Παλαιού Φαλήρου. Ειδικά όταν υπάρχουν νότιοι άνεμοι, δημιουργείται ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση. Παράλληλα, δεν τηρούνται οι όροι της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει προσφύγει διαχρονικά- και από το 2016- τόσο στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας θα αποφασίσουν κινητοποιήσεις, τόσο για την άμεση απομάκρυνση των φερτών υλικών, όσο και για τη δημοπράτηση της Β΄ φάσης του έργου.»
Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Καλλιθέας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«To μέτωπο της παραλίας είναι ένας χώρος χρήσιμος και με τεράστια σημασία για την Καλλιθέα και το Μοσχάτο.
Είναι επιτακτική λοιπόν, η ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου καθώς εδώ και 15 χρόνια, έχουμε χάσει την επαφή μας με τη θάλασσα.
Δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στην παραλία, αλλά αντίθετα έχουν υψωθεί βουνά από μπάζα.»
Στο in δημοσιεύουμε αποκλειστικά φωτογραφίες από την περιοχή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου σχετικά με το θέμα που έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των δυο μεγάλων Δήμων της Αττικής.
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής στο ψήφισμα των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου,έδωσε τις δικές της εξηγήσεις σε όσα αναφέρονται από τους δυο Δήμους. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για 11 + 7 αλήθειες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις