Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νέο ναυάγιο με μετανάστες στην Τυνησία - Στους 34 οι αγνοούμενοι

Νέο ναυάγιο με μετανάστες στην Τυνησία – Στους 34 οι αγνοούμενοι

Οι επιβαίνοντες ήταν συνολικά 38

Tουλάχιστον 34 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική αγνοούνται αφού το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε σήμερα στα ανοιχτά της Τυνησίας, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της χώρας.

Πρόκειται για το πέμπτο σκάφος που βυθίζεται μέσα σε 48 ώρες.

Στα προηγούμενα ναυάγια, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 67 αγνοούνται, ανέφερε ο δικαστής Φαούζι Μασμούντι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Το σκάφος απέπλευσε την Πέμπτη από την περιοχή του Σαφξ με προορισμό τα ιταλικά παράλια. Επέβαιναν συνολικά 38 άνθρωποι, οι τέσσερις εκ των οποίων διασώθηκαν.

«Σχέδιο συνομωσίας»

Το ναυάγιο αυτό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των δεκάδων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στη Μεσόγειο και μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τυνησίας Καΐς Σάγιεντ, ο οποίος απέδωσε την αυξημένη μεταναστευτική ροή από την υποσαχάρια Αφρική σε σχέδιο συνομωσίας με στόχο την αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης στη χώρα του.

Παράλληλα κατηγόρησε τους παράτυπους μετανάστες ότι ευθύνονται για την έξαρση της εγκληματικότητας. Τα σχόλια του προέδρου Σάγιεντ πυροδότησαν κύμα βίας κατά των μεταναστών, εκατοντάδες εκ των οποίων κατασκηνώνουν στους δρόμους της Τύνιδας, πρωτεύουσας της Τυνησίας.

Περίπου 21.000 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής εκτιμάται πως βρίσκονται σήμερα στην Τυνησία, μια χώρα με πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024