Ουκρανία: Στη φυλακή Ρώσος αξιωματικός λόγω εναντίωσης του στον πόλεμο
Αξιωματικός ασφαλείας καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια φυλάκισης λόγω εναντίωσης του στον πόλεμο με την Ουκρανία.
- Πώς αμοίβονται οι αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
- Η Ουγγαρία δίνει άσυλο σε πρώην υφυπουργό της Πολωνίας - Σε βάρος του ισχύει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπαινίχθηκε έναν από τους όρους λήξης του πολέμου με την Ουκρανία
- Η Κριστίνα Αγκιλέρα κάνει επίδειξη στήθους καθώς κλείνει τα 44 της με topless «κοστούμι γενεθλίων»
΄Ενας ρώσος αξιωματικός ασφαλείας, ο οποίος διέφυγε από τη χώρα του επειδή εναντιώθηκε στην εισβολή στην Ουκρανία, καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια φυλάκισης σε φυλακή υψηλής ασφαλείας, όπως έγραψε σήμερα η ενημερωτική ιστοσελίδα Taiga.info.
Ο 36χρονος ταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας, Μιχαήλ Ζιλίν, διέφυγε τον περασμένο χρόνο στο Καζακστάν όταν η Ρωσία ανακοίνωσε επιστράτευση και διέσχισε παράνομα το σύνορο μέσα από δάση, ενώ η σύζυγος και τα παιδιά του πέρασαν οδικώς μέσω ενός σημείου ελέγχου.
Ζήτησε καθεστώς πρόσφυγα
Ο Ζιλίν ζήτησε να του χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα σε αυτή την πρώην σοβιετική δημοκρατία αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε και οι αρχές εκεί του απαγόρευσαν να φύγει για την Αρμενία. Το Καζακστάν τον παρέδωσε στα τέλη του περασμένου χρόνου στη Ρωσία οδηγώντας σε μια σπάνια καταδίκη αξιωματικού για λιποταξία.
Σύμφωνα με το Taiga.info, δικαστήριο της πόλης Μπαρναούλ έκρινε τον Ζιλίν, ο οποίος είχε εργαστεί στο τμήμα επικοινωνιών σε εγκαταστάσεις ασφαλείας στη Σιβηρία, ένοχο για λιποταξία και παράνομη διέλευση συνόρου και πέραν της επιβολής της ποινής φυλάκισης τού αφαίρεσε το αξίωμα.
Καταδικάστηκε ο Ζίλιν
Υπάλληλος του δικαστηρίου του Μπαρναούλ επιβεβαίωσε τηλεφωνικώς ότι ο Ζιλίν καταδικάστηκε αλλά αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες. Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους εξαιτίας της επιστράτευσης τον περασμένο χρόνο και πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στο Καζακστάν, το οποίο μοιράζεται το μεγαλύτερο σε μήκος συνεχόμενο σύνορο με τη Ρωσία.
Αλλά σε αντίθεση με αυτούς, ο Ζιλίν είχε πρόσβαση σε πληροφορίες που κρίνονταν απόρρητες εξαιτίας της εργασίας του στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, και η Μόσχα ενδιαφερόταν για την επιστροφή του στη χώρα, είχε δηλώσει η οικογένειά του στο Reuters τον περασμένο χρόνο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις