Κι όμως, αυτόν τον άντρα θέλει το 76% των γυναικών
Αυτός θεωρείται ο πιο γοηευτικός τύπος άντρα για τις γυναίκες.
Οι εποχές αλλάζουν και η επιστήμη το επιβεβαιώνει, με τον μάτσο τύπο άνδρα να μη θεωρείται πλέον η νούμερο ένα επιλογή. Το πρότυπο του μάτσο άντρα, σύμφωνα με έρευνα για τον πιο γοητευτικό τύπο για τις γυναίκες, είναι πλέον ξεπερασμένο.
Όπως παρατήρησαν οι ειδικοί, το 76% των γυναικών ελκύεται περισσότερο από έναν άντρα με έντονα αναπτυγμένη τη γυναικεία πλευρά του εαυτού του.
Για την ακρίβεια, ενώ τα «αγοροκόριτσα» γοητεύονται από τους μάτσο τύπους, οι γυναίκες που χαρακτηρίζονται από τη στεροτυπικά εννοούμενη θηλυκότητα δυσκολεύονται περισσότερο να αντισταθούν σε άντρες τρυφερούς και ρομαντικούς. Με χαρακτηριστικά δηλαδή που, παραδοσιακά, έχουν συνδεθεί με το γυναικείο φύλο.
Ποιοι ψηφίζουν τα «αγοροκόριτσα»
Μάλιστα συμβαίνει και το αντίστροφο: οι άντρες που αυτοπροσδιορίζονται ως πιο «αρρενωποί» ελκύονται από τα «αγοροκόριτσα», ενώ εκείνοι που απολαμβάνουν, για παράδειγμα, απενοχοποιημένα μια ρομαντική κομεντί, βρίσκουν το ταίρι τους σε γυναίκες που μοιράζονται τις ίδιες προτιμήσεις.
Επομένως, η επικεφαλής της έρευνας Dr. Wiebke Neberich πιστεύει ότι, όταν τουλάχιστον μιλάμε για ερωτικές σχέσεις, τα ομώνυμα έλκονται.
«Μια υγιής σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και αλληλοϋποστηρίζονται. Οι άντρες και οι γυναίκες με παρόμοιες προσωπικότητες συνήθως ταιριάζουν περισσότερο, καθώς έχουν κοινές ανάγκες, κοινά συναισθήματα και κατά κανόνα αντιλαμβάνονται τον κόσμο με παρόμοιο τρόπο. Όλα αυτά βοηθούν ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις».
- Βραζιλία: Τουλάχιστον 38 νεκροί μετά σύγκρουση λεωφορείου με μπλοκ γρανίτη σε αυτοκινητόδρομο
- Ινδία: Κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στην πολιτεία Παντζάμπ σε πρόσφατα «εξευγενισμένη» περιοχή
- Ρωσία: Ο Πεσκόφ επεξηγεί την πρόκληση Πούτιν στην Δύση για «τεχνολογική μονομαχία» με Ορέσνικ
- ΗΠΑ: Η Αμερικανική Αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των Χούθι στην Υεμένη
- Σε επίπεδο ρεκόρ και το 2024 η κατανάλωση άνθρακα
- TikTok: Ενα δισεκατομμύριο χρήστες αλλά και συσσωρευμένες αντιπαραθέσεις