Αυτόματος πωλητής βιβλίων τοποθετήθηκε σε κεντρικό σταθμό τρένων στην Βρετανία
Ο πρώτος αυτόματος πωλητής βιβλίων εμφανίστηκε το 1937
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους βιβλιοφάγους επιβάτες του σιδηροδρομικού σταθμού «Exeter St Davids» της κομητείας Devon στη Βρετανία.
Όσοι βρεθούν στον κεντρικό σταθμό τρένων θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το αγαπημένο τους μυθιστόρημα, ανά πάσα ώρα και στιγμή, καθώς ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House τοποθέτησε έναν αυτόματο πωλητή βιβλίων.
Το εν λόγω μηχάνημα λειτουργεί όπως κάθε άλλο που πουλάει σνακ και ποτά, ενώ τα βιβλία του διατίθενται σε αυτό έχουν τιμές βιβλιοπωλείου.
Οι διαθέσιμοι τίτλοι θα αλλάζουν σε τακτική βάση, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού νέων βιβλίων και παλαιότερων τίτλων, με έμφαση σε ημερομηνίες κλειδιά όπως ο Μήνας Ιστορίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ο Μήνας της Μαύρης Ιστορίας και η σύνοφος για το κλίμα, Cop28.
Ο αυτόματος πωλητής έχει εγκατασταθεί χάρη της συνεργασίας μεταξύ Penguin, Exeter (Πόλη Λογοτεχνίας από την Unesco) και του Great Western Railway.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα στηρίξουν το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο Bookbag και τον οργανισμό Exeter City of Literature, το οποίο προωθεί τον αλφαβητισμό.
Introducing… the Penguin Book Vending Machine!
In 1935, Sir Allen Lane was inspired to create Penguin Books when he couldn’t find a good book to read at Exeter St. David’s train station.
We’ve gone back to our roots to ensure modern day commuters won’t face the same problem. pic.twitter.com/5rEf4IfL3f
— Penguin Books UK (@PenguinUKBooks) March 24, 2023
Ο πρώτος αυτόματος πωλητής βιβλίων
Ο αυτόματος πωλητής στον σταθμό «Exeter St Davids» δεν αποτελεί πρωτοτυπία καθώς ο εκδοτικός οίκος Penguin είχε εγκαταστήσει τον πρώτο στο Charing Cross Road το 1937 και ονομάστηκε «Penguincubator».
Εκείνη την εποχή τα βιβλία κόστιζαν έξι πένες το καθένα.
Ορισμένες εμπορικές εταιρείες προσφέρουν επίσης μηχανήματα αυτόματης πώλησης βιβλίων, ειδικά σχεδιασμένα για σχολεία, ενώ χώρες όπως η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη τα χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια.
Συγκεκριμένα, στη Σιγκαπούρη το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο BooksActually είχε εγκαταστήσει σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης τους αυτόματους πωλητές προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον των περαστικών.
Η BooksActually τερμάτισε τη λειτουργία της το 2020.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις