Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νέο δημοτικό πάρκινγκ παρέδωσε ο Δήμος Γαλατσίου

Νέο δημοτικό πάρκινγκ παρέδωσε ο Δήμος Γαλατσίου

Δημοτικό πάρκινγκ δυναμικότητας 200 αυτοκίνητων έφτιαξε ο Δήμος Γαλατσίου. Μπορούν τα δημοτικά πάρκινγκ να δώσουν λύση στο κυκλοφοριακό;

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί κανονικά ο δωρεάν χώρος στάθμευσης οχημάτων στη συμβολή της Λεωφόρου Βεΐκου με την οδό Αγίας Ειρήνης.

«Μετατρέψαμε ένα αναξιοποίητο οικόπεδο σε 196 δωρεάν θέσεις στάθμευσης, όπου οι δημότες μπορούν να παρκάρουν με ασφάλεια τα οχήματά τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος τονίζοντας ότι: «η δημιουργία δωρεάν χώρων στάθμευσης είναι ένα ακόμη από τα έργα τα οποία υποσχεθήκαμε και σταδιακά υλοποιούμε».

Όπως αναφέρει ο Δήμος, συνολικά 196 οχήματα μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, με ασφάλεια, στο νέο δημοτικό πάρκινγκ, όπου έχει γίνει η απαραίτητη ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση των θέσεων και έχει τοποθετηθεί και ο απαραίτητος φωτισμός.

Όπως γνωρίζουμε στις αστικές περιοχές ιδίως του νομού Αττικής, παρατηρείται έντονο το φαινόμενο έλλειψης θέσεων στάθμευσης για τους κατοίκους, που αναγκάζονται να ψάχνουν ώρα για μια θέση.

Και όσο το φαινόμενο της αστικοποίησης παραμένει ενεργό και σε πλήρη ένταση το πρόβλημα θα μεγεθύνεται. Το παρατηρούμε στους δρόμους της Αττικής καθημερινά, όπου τα μποτιλιαρίσματα είναι συχνότερα από ποτέ, στους λίγους ομολογουμένως κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Μάλιστα, αν ισχύουν οι πληροφορίες πως τα φανάρια έχουν να ρυθμιστούν από το 2004 και δεν υπάρχει κεντρική κυκλοφοριακή μελέτη για το σύνολο του νομού Αττικής, τα προβλήματα δύσκολα θα εκλείψουν. Ζητούμενο παραμένει κατά πόσο είναι λειτουργικό επίσης, ο διαχωρισμός των δρόμων ευθύνης, άλλων των Δήμων και άλλων της Περιφέρειας.

Μα άπαντες καταλαβαίνουν, ότι οποιαδήποτε κυκλοφοριακή μελέτη και αν γίνει για έναν δρόμο, ταυτόχρονα επηρεάζονται και γειτονικοί δρόμοι.

Η αξιοποίηση των λιγοστών διαθέσιμων οικοπέδων από τις δημοτικές αρχές, όπως από τον Δήμο Γαλατσίου, για την δημιουργία πάρκινγκ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού όταν ένας οδηγός κάνει κύκλους για να βρει θέση στάθμευσης αυξάνει την κυκλοφορία στους δρόμους. Απλά χρειάζονται πολλά και σε καίρια σημεία του νομού Αττικής δημοτικά πάρκινγκ προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση.

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024