Προς αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης κινούνται οι Δήμοι Θέρμης και Θεσσαλονίκης
Οι Δήμοι Θέρμης και Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν από κοινού την πλήρη αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης με τις μετρήσεις του υπόγειου θερμού υδροφορέα να καθορίζει τις επόμενες κινήσεις.
Σε τροχιά εκκίνησης τίθεται το έργο της αξιοποίησης των Ιαματικών Λουτρών Θέρμης.
Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, για να επιθεωρήσουν τις εργασίες που ξεκίνησαν στον χώρο στο πλαίσιο της προσπάθειας για αξιοποίησή του.
Τα Λουτρά Θέρμης, που αναπτύσσονται σε μια πευκόφυτη έκταση 500 στρεμμάτων, επισκέφθηκαν σήμερα (28/03) το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο ΔήμαρχοςΕιδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τον καθαρισμό τριών γεωτρήσεων που υπάρχουν στον χώρο, ώστε να αναγνωριστεί ο ιαματικός πόρος και να προχωρήσουν στη συνέχεια τα σχέδια αξιοποίησης των Λουτρών, που ιδιοκτησιακά ανήκουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά γεωγραφικά βρίσκονται στη Θέρμη. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει σηματοδοτούν την έναρξη μιας μεγάλης προσπάθειας, ώστε ο χώρος να βρει και πάλι την ταυτότητα που είχε επί αιώνες.
Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε την περιοχή των Λουτρών Θέρμης «διαμάντι» της Θεσσαλονίκης και σημείωσε πως για την αξιοποίησή της ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Θέρμης.
Την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της προσπάθειας είναι «να πάψει να υπάρχει αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης» και να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος όλης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι το νερό διατηρεί τις θεραπευτικές ιδιότητές του, ενώ η αξιοποίηση έχει να κάνει με το σύνολο του χώρου.
Ο τεχνικός σύμβουλος του έργου Θανάσης Ναγκούλης εξήγησε ότι στόχος των εργασιών που εξελίσσονται είναι να ελεγχθούν οι τρεις γεωτρήσεις, για τις οποίες είπε ότι βρέθηκαν σταματημένες και λεηλατημένες.
«Πρόκειται να ελέγξουμε το δυναμικό του υπόγειου θερμού υδροφορέα αλλά και τις θερμοκρασίες. Και οι τρεις γεωτρήσεις έχουν ζεστό νερό. Η μία, που ήδη δουλεύει, είναι στους 37 βαθμούς και αναμένεται μετά από τρεις ημέρες λειτουργίας να φτάσει τους 38.
Οι άλλες είναι λίγο μικρότερες, γύρω στους 37 βαθμούς, και οι παροχές είναι αρκετά σημαντικές. Παράλληλα θα κάνουμε και βυθομέτρηση με κάμερα», εξήγησε ο κ. Ναγκούλης, εκτιμώντας ότι μέσα σε περίπου έναν μήνα θα υπάρχουν τα τελικά αποτελέσματα των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις