Η έντονη ενόχληση της UEFA για Μπαλτάκο, το πρόστιμο-μαμούθ και το σκάνδαλο με τον Μάνταλο
Τι πραγματικά συνέβη στο ταξίδι του Τάκη Μπαλτάκου στην… βάση της UEFA
Νεότερα από το μέτωπο της… Νιόν, όπου ο Τάκης Μπαλτάκος τελικά όπως αποδείχθηκε δεν πήγε ούτε για να επιστρατεύσει τις «υψηλές γνωριμίες» του στην UEFA, ούτε να καταγγείλει όσα συμβαίνουν εδώ, αλλά ούτε και να συμμετάσχει στην επίλυση του «ελληνικού προβλήματος» που ενεργοποίησε ως και τον πρωθυπουργό της χώρας.
Με την… ουρά στα σκέλια ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ στην Ελβετία και μάλιστα για παραπάνω από έναν λόγους. Διότι η Συνομοσπονδία τον περίμενε με άγριες διαθέσεις (όπως και τους Ιάκωβο Φιλιππούση και Βασίλη Σαράκη): Να απολογηθεί για την διάλυση του τμήματος αδειοδότησης της Ομοσπονδίας στην οποία εντοπίσθηκαν «καραμπινάτες» παραβάσεις εξ ου και το πρόστιμο-μαμούθ των 200.000 ευρώ, αλλά και να δώσει εξηγήσεις για παρουσία του Σταύρου Μάνταλου στο περίφημο ραντεβού της Δευτέρας ανάμεσα στον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ και τις ομάδες που συμμετέχουν στα playoffs του πρωταθλήματος.
Αυτή η παρουσία (του Μάνταλου) έχει «υποτιμηθεί» από τα ΜΜΕ. Είναι όμως ότι πιο ουσιαστικό ήρθε στην επιφάνεια αναφορικά με το αποδεδειγμένο πρόβλημα των «ορισμών» ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Είναι η απόδειξη ότι η ΚΕΔ όχι μόνο κάνει ότι της… καπνίσει πατώντας στην αδυναμία του Μπένετ να προσελκύσει διαιτητές ελίτ, αλλά γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της και την UEFA που μέσω της ολιστικής μελέτης προβλέπει ρητά ότι μέχρι και το καλοκαίρι του 2024 μόνο τρεις άνθρωποι έχουν «λόγο» στα θέματα διαιτησίας της Super League. Ολοι τους ξένοι. Στην προκειμένη περίπτωση ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ, ο Ζοάο Καπέλα (διευθυντής VAR) και ο Φριτς Στούχιλκ (σύμβουλος παρατηρητών διαιτησίας).
Δεν ήταν στη συνάντηση ούτε ο Καπέλι, ούτε ο Στούχιλικ διότι προφανώς δεν χώρεσαν οι καρέκλες τους. Ήταν όμως κανονικά ο Μάνταλος. Και μάλιστα ο Μπένετ τον προλόγισε ως «αντιπρόεδρο» του και παραδέχθηκε πως εδώ και επτά μήνες γνωρίζει τα πάντα για τους ορισμούς των διαιτητών. Ο Μάνταλος που είναι υπεύθυνος για τους διαιτητές του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Που δεν έπρεπε ούτε να πλησιάζει σε ότι αφορά στη Super League. Που επιβεβαίωσε όλες τις φήμες περί εμπλοκής του και κατοχύρωσε πια τις λογικές απορίες αναφορικά με το «ποιοι» και «πόσοι» ξέρουν τους διαιτητές πριν την… ώρα τους. Είναι ηλίου φαεινότερο πως αν το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε εμπιστοσύνη σε… Μάνταλους δεν θα υπήρχαν ξένοι αρχιδιαιτητές.
Από ότι φαίνεται βέβαια αυτό δεν πτόησε την ΕΠΟ που μπορεί να παριστάνει συχνά-πυκνά πως δίνει λόγο μόνο στην UEFA (αυτοδιοίκητου γαρ), αλλά την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μάλλον την υποτιμά περισσότερο από οποιοδήποτε ελεγκτικό μηχανισμό. Γενικώς υπάρχει ένα παράξενο «παιχνίδι» που αποδεδειγμένα δεν οδηγεί πουθενά. Με μισές αλήθειες ή και μια διάθεση παραπλάνησης. Μην πάτε μακριά. Και εδώ από την Τρίτη λένε ότι στο ταξίδι στη Νιόν πήγε για… καταγγελίες, όταν θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τα λεφτά που πληρώνει σε πρόστιμα, επειδή διέλυσε το Τμήμα Αδειοδότησης (το μόνο τμήμα που δούλευε στην ΕΠΟ).
Ότι παρέδωσε ένα τόσο σημαντικό «πόστο» του ποδοσφαίρου μας σε ανθρώπους που οι χειρισμοί τους είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι: Ποιος ξεχνά ότι πέρσι ο Άρης απειλήθηκε από αυτούς να χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που κέρδισε στο γήπεδο, σε μια υπόθεση που παραλίγο να βγάλει την ΑΕΚ στην Ευρώπη από το παράθυρο. Ή ποιος ξεχνά εκείνη την περίφημη ιστορία με την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων που έδωσε παράνομα αδειοδότηση σε έντεκα ΠΑΕ προκειμένου να συμμετάσχουν –δίχως να πληρούν τις προϋποθέσεις- στο περσινό πρωτάθλημα της Super League 2.
Είναι συστηματική η παραβίαση της ολιστικής μελέτης. Και είναι κάτι που πλέον το γνωρίζει ο ίδιος ο Αλεξάντερ Τσέφεριν που τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ, δεν μπορείς όμως να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις