Μαγειρίτσα vegan
Αυτό το Πάσχα δοκιμάστε την vegan εκδοχή της μαγειρίτσας.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 500γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 200 γρ. σέλινο
- 200 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. μαρούλι
- 2 κουταλιές ρύζι γλασέ
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές άνηθο
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 2 κουταλιές ταχίνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Στο μεταξύ σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μισό λίτρο νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να σιγοβράζει για δεκαπέντε λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια, τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Τα αφήνετε για άλλα πέντε λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτετε ακόμα λίγο ζεστό νερό. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και τα χτυπάτε. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το ρίχνετε στο φαγητό και ανακατεύετε. Βράζετε για 2-3 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε όσο είναι ζεστή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις