Μαγειρίτσα vegan
Αυτό το Πάσχα δοκιμάστε την vegan εκδοχή της μαγειρίτσας.
Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 500γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 200 γρ. σέλινο
- 200 γρ. σπανάκι
- 200 γρ. μαρούλι
- 2 κουταλιές ρύζι γλασέ
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές άνηθο
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 2 κουταλιές ταχίνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Στο μεταξύ σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μισό λίτρο νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να σιγοβράζει για δεκαπέντε λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια, τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Τα αφήνετε για άλλα πέντε λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτετε ακόμα λίγο ζεστό νερό. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και τα χτυπάτε. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το ρίχνετε στο φαγητό και ανακατεύετε. Βράζετε για 2-3 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε όσο είναι ζεστή.
- Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
- Αγρίνιο: «Συνήθως οι σεισμοί στην Τριχωνίδα έχουν συνέχεια» λέει ο Λέκκας – «Χρειάζεται επιτήρηση»
- Παράταση στην άφιξη Μενσά
- «Good Luck, Babe!»: Πώς το κομμάτι της Chappell Roan έγινε o ύμνος της γενιάς των situationships
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Έχω βαριά μελαγχολία, έχω σιχαθεί τόσο πολύ τους ανθρώπους»
- Παππούς θα γίνει ο Μίχαελ Σουμάχερ – Η κόρη του Τζίνα περιμένει το πρώτο της παιδί