Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν και φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθούν την Κίνα

Μακρόν και φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθούν την Κίνα

Η φον ντερ Λάιεν θα συναντήσει τον Μακρόν για γεύμα εργασίας σήμερα προκειμένου μεταξύ άλλων να προετοιμάσουν την κοινή τους συνάντησης με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επισκεφθεί την Κίνα από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, σε μια επίσκεψη που έρχεται αμέσως μετά τα σχόλιά της ότι οι σχέσεις του ευρωπαϊκού μπλοκ με το Πεκίνο είναι τεταμένες.

Η φον ντερ Λάιεν, που ταξιδεύει στην Κίνα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρώπη χρειάζεται να «ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους» σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο με την Κίνα, που έχει γίνει πιο καταπιεστική στο εσωτερικό και πιο επιθετική στο εξωτερικό.

Ενώ η ΕΕ έχει συγκρουστεί με την Κίνα για σειρά θεμάτων, από τις σχέσεις με τη Ρωσία έως τις καταγγελίες περί παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια, το Πεκίνο παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ.

«Να τηρηθεί το πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού»

«Είναι σημαντικό η Κίνα και η ΕΕ να τηρήσουν το πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, να ξεπεράσουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες και να επικεντρωθούν στη συναίνεση και τη συνεργασία», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να εργαστεί με την ΕΕ και να αντιμετωπίσει την επίσκεψη αυτή ως ευκαιρία για να αξιοποιήσει περαιτέρω τη δυνατότητα αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων και να παράσχει περισσότερη σταθερότητα και θετική ενέργεια σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες», πρόσθεσε.

Προετοιμασίε

Η φον ντερ Λάιεν θα συναντήσει τον Μακρόν για γεύμα εργασίας σήμερα προκειμένου να συζητήσουν θέματα όπως ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο ενεργειακός τομέας και οι προετοιμασίες για τα ταξίδια τους στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής τους συνάντησης με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι ο Σι Τζινπίνγκ θα έχει συνομιλίες με τον Μάκρον προκειμένου να χαράξουν μια πορεία για τις διμερείς σχέσεις, να εμβαθύνουν τη συνεργασία και να ανταλλάξουν απόψεις σε σημαντικά ζητήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

«Σφήνα» της Φιορεντίνα για τον Στρακόσια που μιλάει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει μπει στην τελική ευθεία για την απόκτηση του Θωμά Στρακόσια, για τον οποίο -όπως αναφέρουν ιταλικά Μέσα- υπάρχει ενδιαφέρον από τη Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024