Όλα όσα πρέπει να μάθεις για το φεστιβάλ φαλλού, Kanamara Matsuri, στην Ιαπωνία
Ο αρχαίος μύθος και το φεστιβάλ που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο για διαρροή κρατικών μυστικών
- To Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα κρίνει αν η απαγόρευση του TikTok πλήττει την ελευθερία του λόγου
Μπορεί να φαίνεται παράξενο σε κάποιους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ιαπωνία είναι μια χώρα που συνήθως συνδέεται με την κομψότητα και τη διακριτικότητα όταν πρόκειται για την ιδιωτική ζωή κάποιου – ειδικά τη σεξουαλικότητα.
Ωστόσο, όλοι συμμετέχουν στο φεστιβάλ Kanamara Matsuri για να δουν από κοντά την παρέλαση Mikoshi, η οποία περιλαμβάνει τρία μεγάλα όρθια (αλλά φορητά) ιερά που μεταφέρονται στους δρόμους.
Το ένα είναι ένας μαύρος σιδερένιος φαλλός, το ένα είναι ένα ξύλινο γουίλι και το τρίτο είναι μια ροζ σφήκα.
ちんぽジャングルってレベルじゃねーぞオイ!! #かなまら祭り pic.twitter.com/iwztkAKo1I
— ふぁてちゃ提督@1/28-29北陸 (@fatechan) April 2, 2023
Ο αρχαίος μύθος
Όλο το φεστιβάλ βασίζεται σε έναν αρχαίο μύθο που λέει ότι μια νεαρή γυναίκα έπεσε κάποτε θύμα της κατάρας ενός ζηλιάρη δαίμονα. Ο κοφτερός δαίμονας, ωθούμενος από τον φθόνο, επέλεξε να κρυφτεί μέσα στον κόλπο της και δάγκωσε το πέος του συζύγου της όταν προσπάθησε να κάνει σεξ μαζί του.
Cada año, el primer domingo de abril, la ciudad de Kawasaki, al lado de Tokio, celebra uno de los festivales más curiosos que existe en Japón: el Kanamara Matsuri (el festival del falo)🇯🇵 pic.twitter.com/5AuCMWhcy5
— Chema Sarri (@chemasarri) April 3, 2023
Η απελπισμένη γυναίκα ζήτησε βοήθεια από έναν σιδερά που κατασκεύασε έναν μεταλλικό φαλλό για να ξεγελάσει τον δαίμονα. Καθώς ο δαίμονας προσπαθούσε να δαγκώσει τον ατσάλινο φαλλό, τα δόντια του έσπασαν, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει το σώμα της γυναίκας.
Thousands of tourists and locals lined the streets of Kawasaki to witness the #KanamaraMatsuri, a parade featuring a giant pink phallus in a unique Japanese festival dedicated to male genitalia and fertility. pic.twitter.com/dtsjdgcPzM
— NoComment (@nocomment) April 3, 2023
I went to Kanamara matsuri! I know it’s touristy and most of the people were foreigners, but it was fun anyway #kanamaramatsuri #金丸祭り #かなまら祭2023 pic.twitter.com/BBc71bjXqG
— Eleonora Gili (@elleoffthewall) April 2, 2023
Από το 1969
Το φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 1969, μνημονεύει αυτόν τον θρύλο, και η λάρνακα Kanayami όπου βρίσκεται ο χαλύβδινος φαλλός έχει γίνει το επίκεντρο για τα ζευγάρια που επιθυμούν να προσευχηθούν για γονιμότητα και καλή τύχη στο γάμο τους. Οι εργάτριες του σεξ προσέρχονται για να προσευχηθούν για προστασία και για να αποφύγουν τα ΣΜΝ.
Habis dari gereja tadi gw ke Kanamara Matsuri. Dari rumah cuman 2 stasiun. Sudah 3 tahunan disini baru ngeliat ini sekali 🤣🤣 jadi ini matsuri buat kesuburan gitu. Ga sempet liat Elizabeth Mikoshi nya jadi cuman liat permen Elizabeth aja 🤣👌 pic.twitter.com/8Xrnw2SLYw
— sasarails (@sasarails) April 2, 2023
Η εκδήλωση κέρδισε σε δημοτικότητα το 2012, όταν ο τηλεοπτικός αστέρας Matsuko Deluxe – υποστηρικτής της σεξουαλικής θετικότητας και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+. Τώρα, υπάρχουν περίπου 50.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο, με την εκδήλωση να γίνεται σημαντική διέξοδος για τις ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες στην Ιαπωνία.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, και προς μεγάλη χαρά των τουριστών και των Instagrammers, πωλούνται σύνεργα πέους, γλειφιτζούρια που μοιάζουν με αντρικά γεννητικά όργανα και όλα τα έσοδα διατίθενται για την έρευνα για τον HIV.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις