Διώρυγα του Σουέζ: Δυο δεξαμενόπλοια συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά
To δεξαμενόπλοιο Aligote επιχειρούσε να εγκαταλείψει το αγκυροβόλιο στη Διώρυγα του Σουέζ και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το δεξαμενόπλοιο Lyric Magnolia.
Δυο δεξαμενόπλοια συγκρούστηκαν χθες Τρίτη στη Διώρυγα του Σουέζ χωρίς να υποστούν σημαντικές ζημιές, ενώ από το ατύχημα δεν διαταράχθηκε η ναυσιπλοΐα, όπως ανακοίνωσε ο Οσάμα Ράμπι, επικεφαλής της Αρχής που είναι αρμόδια για τη Διώρυγα (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).
Χωρίς σημαντικές ζημιές
Το ατύχημα σημειώθηκε καθώς το δεξαμενόπλοιο Aligote επιχειρούσε να εγκαταλείψει το αγκυροβόλιο και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το δεξαμενόπλοιο Lyric Magnolia, δήλωσε ο Ράμπι, συμπληρώνοντας ότι δεν διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημιές ούτε διαρροή στην περιοχή.
Το Lyric Magnolia, υπό σημαία Μπαχαμών, κατευθύνεται προς το λιμάνι Τζιζάν της Σαουδικής Αραβίας.
To Aligote φέρει σημαία των Νήσων Μάρσαλ και έχει προορισμό το Πορτ Σάιντ. Τα δεξαμενόπλοια θ’ αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους σήμερα το πρωί.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.