Χωρισμός με συνάδελφο: Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης
Δεν χρειάζεται να παραιτηθείτε!
Είναι πολύ άσχημο συναίσθημα. Κι αν δεν έχετε βρεθεί σε αυτό τη θέση καλύτερα να μην βρεθείτε. Αναφερόμαστε στο συναίσθημα που βιώνεις όταν χωρίζεις και τυχαίνει ο πρώην σου να είναι και συνάδερφός σου.
Ναι, μπορεί να περάσατε όμορφα κλπ., ωστόσο τώρα τελείωσε και εσύ χρειάζεσαι χρόνο για συνέλθεις και να μαζέψεις τα κομμάτια σου, ακόμα κι αν ο χωρισμός ήταν φιλικός.
Όμως όχι, έρχεται η Δευτέρα και θα πας στο γραφείο και θα είναι εκεί. Να είσαι σίγουρος ότι όσο δεν θέλεις εσύ να τον δεις, άλλο τόσο δεν θέλει κι εκείνος. Όμως είστε κι οι δύο εκεί και πρέπει να αφήσετε πίσω τα συναισθήματά σας και να συνεργαστείτε.
Το χειρότερο είναι εάν οι υπόλοιποι συνάδερφοι δεν ξέρουν ότι έχετε σχέση. «Ρε συ γιατί δεν μιλάνε ο Αντώνης με την Παρασκευή; Αφού έως χθες ήταν μια χαρά, σήμερα μοιάζουν σαν μαλωμένοι…»
«Γιατί έτσι γουστάρουμε» είναι η απάντηση που θέλουν να δώσουν και ο Αντώνης και η Παρασκευή, αλλά κανένας από τους δύο δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί έτσι θα γεννήσουν περισσότερα ερωτήματα.
Κι επιστρέφουμε στο θέμα μας. Τι κάνεις όταν χωρίσεις με κάποιον, με τον οποίο την επόμενη κιόλας μέρα πρέπει να συνεργαστείς;
Γίνεται;
Η ιδέα για το εν λόγω θέμα ήρθες από το βίντεο που έγινε viral με την Λένα Δροσάκη και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τους οποίους οι φήμες θέλουν να έχουν χωρίσει, ωστόσο φέτος πρωταγωνιστούν στην ίδια παράσταση, το «Photograph 51» στο «Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν».
Στο βίντεο που έγινε viral κάποιοι καταλαβαίνουν ότι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης προσπαθεί να πιάσει το χέρι της Λένας Δροσάκη, κι εκείνη το τραβάει και πάει μόνη της να υποκλιθεί μπροστά. Αν βέβαια παρατηρήσει κάποιος το βίντεο πιο προσεκτικά θα δει ότι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης απλώς προτρέπει την Λένα Δροσάκη να πάει πιο μπροστά και να υποκλιθεί μόνη της, ως πρωταγωνίστρια.
Το εν λόγω βίντεο (αν και ξεκάθαρα έχει αποδοθεί λάθος) επαναφέρει ένα διαχρονικό ερώτημα: Πώς επιβιώνεις μετά από χωρισμό με συνάδερφο όταν πρέπει να τον βλέπεις ΚΑΘΕ μέρα;
Πώς να αντιμετωπίσετε το χωρισμό με συνάδελφο
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ακόμα και αν η σχέση τερματίστηκε πολιτισμένα, η συνεργασία για ένα χρονικό διάστημα θα είναι μάλλον αμήχανη.
Προτού, όμως, αποφασίσεις να παραιτηθείς, ίσως τα παρακάτω κάνουν την καθημερινότητά σου λιγότερο επώδυνη.
Εάν η σχέση σας δεν είχε γνωστοποιηθεί εώς τώρα ένας λόγος παραπάνω για να μη γίνει αυτό. Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον πρώην σύντροφό σου ακριβώς όπως και τους άλλους συναδέλφους.
Η ευγενική αποστασιοποίηση θα βοηθήσει πολύ. Και προς θεού μην μπείτε στον πειρασμό να ξαναπροσπαθήσετε μόνο και μόνο για να αποφύγετε την αμηχανία και να κάνετε την κατάσταση λιγότερο δύσκολη.
Επιπλέον μείνε μακριά από κουτσομπολιά, αναλύσεις και υπονοούμενα. Μπορεί να έχεις ανάγκη να μιλήσεις στον πρώτο που θα είναι διαθέσιμος να σ’ακούσει αλλά όσο καλή σχέση και αν έχεις με τους συναδέλφους σου, δεν είναι φίλοι σου. Μπορεί να σε ανακουφίζει να το συζητάς αλλά να είσαι σίγουρος πως οτιδήποτε πεις είναι θέμα ημερών (αν όχι ωρών) να μαθευτεί.
Όσο συναισθηματικά φορτισμένος και αν είσαι τα κλάματα και τα ξεσπάσματα δεν είναι για τον εργασιακό μας χώρο. Γενικά την προσωπική μας ζωή καλό είναι να τη μοιραζόμαστε με φίλους εκτός γραφείου. Η δουλειά μας δεν είναι ο καναπές του ψυχοθεραπευτή. Ναι;
Δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά. Όταν το κάνεις αυτό, θα δεις ότι έχεις λιγότερο χρόνο να ασχολείσαι και να ανησυχείς για τον/ την πρώην σου.
- Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Το κόστος διαμονής σε δημοφιλείς προορισμούς
- Λουτσέσκου: «Είναι μία συναρπαστική χρονιά…»
- Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Περιφρόνηση και η ακραία αποτυχία που ίσως τους κοστίσει εκατομμύρια
- Συρία: Οι ερευνητές του ΟΗΕ ζητούν εξουσιοδότηση για να ξεκινήσουν το έργο τους επί του πεδίου
- Αυτό είναι το λογότυπο του Κινήματος Δημοκρατίας – Το αποκάλυψε ο Κασσελάκης
- LIVE: Μόντσα – Γιουβέντους