Βόρεια Κορέα: Νέα δοκιμή υποβρύχιου drone για πυρηνική επίθεση (Δείτε εικόνες)
Υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνική επίθεση δοκίμασε η Βόρεια Κορέα, ανακοινώνοντας ότι το Haeil-2 διένυσε «απόσταση 1.000 χιλιομέτρων» προτού πλήξει τον στόχο του.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε ακόμη μια δοκιμή υποβρύχιου τηλεκατευθυνόμενου οπλικού συστήματος, ικανού να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνική επίθεση, ως απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών (φωτογραφίες, επάνω και κάτω).
«Απέδειξε την αξιοπιστία του»
Η δοκιμή του «υποβρύχιου στρατηγικού οπλικού συστήματος» πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 4-7 Απριλίου, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγιάνγκ (KCNA).
Το υποβρύχιο drone τύπου Haeil-2 διένυσε «απόσταση 1.000 χιλιομέτρων» προτού πλήξει τον στόχο του, υπογραμμίζεται.
«Η δοκιμή απέδειξε την αξιοπιστία του υποβρύχιου στρατηγικού οπλικού συστήματος και την ικανότητά του να εξαπολύσει φονική επίθεση», αναφέρει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο όρος «στρατηγικά» χρησιμοποιείται για την περιγραφή οπλικών συστημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πυρηνική επίθεση.
Ανάλογο με το ρωσικό Poseidon
Πρόκειται για την τρίτη δοκιμή του συγκεκριμένου όπλου, μετά από εκείνες που είχε ανακοινώσει η Βόρεια Κορέα στις 23 και στις 28 Μαρτίου.
Ανάλογο οπλικό σύστημα φέρεται να έχει αναπτύξει η Ρωσία, με τις τορπίλες Poseidon (ικανές να φέρουν πυρηνική γόμωση), αλλά αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές αμφισβητούν την πιθανότητα να έχει αποκτήσει η Πιονγιάνγκ τόσο προηγμένη τεχνολογία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε ζητήσει τον προηγούμενο μήνα από τον στρατό της χώρας να εντείνει τα γυμνάσιά του προκειμένου να μπορεί να αποτρέψει και ν’ απαντήσει σε «πραγματικό πόλεμο», αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις