Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η ΑΕΚ παίρνει «μάθημα» από τον Ολυμπιακό

Όταν η ΑΕΚ παίρνει «μάθημα» από τον Ολυμπιακό

Μια ΑΕΚ που πόνταρε και επένδυε πάνω στη δύναμη της (νέας) έδρας, εκεί που μετρούσε μόνο νίκες και η πεποίθηση όλων ήταν πως αυτό εσαεί θα συνεχιζόταν, έπαιξε στη λογική του «όλα ή τίποτα» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το λένε για το λίπασμα: μυρίζει αλλά κάνει καλό. Ισχύει. Ισως μάλιστα μπορούμε να …μεταφέρουμε τη φράση και στο ποδόσφαιρο: κάποιες ήττες σε κάνουν να νιώθεις άσχημα ή και άθλια, αλλά εν τέλει σε βοηθούν να δεις κάτι παραπάνω και να «ανοίξει» το μυαλό. Να συναντήσεις την πραγματικότητα και όχι να πορευτείς με φαντασιώσεις…

Δεν είναι υπερβολή. Και αν δούμε τι συμβαίνει στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα και μετά τη βαριά ήττα (1-3)  από τον Ολυμπιακό στο φινάλε της κανονικής περιόδου, ενδέχεται αρκετοί να συμφωνήσουμε στο συγκεκριμένο.

Τι συνέβη τότε στη Νέα Φιλαδέλφεια; Μια ΑΕΚ που πόνταρε και επένδυε πάνω στη δύναμη της (νέας) έδρας, εκεί που μετρούσε μόνο νίκες και η πεποίθηση όλων ήταν πως αυτό εσαεί θα συνεχιζόταν, έπαιξε στη λογική του «όλα ή τίποτα» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πάει να πει επίθεση χωρίς σκέψη μεγάλη, ναι μεν ευκαιρίες αρκετές, κανένα όμως γκολ στο ενεργητικό της. Στη δεύτερο ημίχρονο, οι Ερυθρόλευκοι και έχοντας …μετρήσει καλύτερα τον αντίπαλο και τις αδυναμίες του, βγήκαν μπροστά με σχέδιο και χτύπησαν τρεις φορές! Αποτέλεσμα; Το τελικό 3-1 μπορεί και να ήταν κολακευτικό για τους γηπεδούχους που αν δεν αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω μετά το 70’ (αποβολή Μπιέλ) ίσως και να δυσκολεύονταν να «απαντήσουν», έστω μία φορά.

Η συνέχεια και με βάση τα στοιχεία, γιατί αυτά πρέπει να κοιτάμε: ο Αλμέιδα «έσφιξε τα λουριά», η ΑΕΚ έπαψε να βγαίνει μπροστά χωρίς να κοιτά τα νώτα της, προέκυψε ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές και λογική στο επιθετικό κομμάτι. Με τη γλώσσα της εποχής, είχαμε τις λεγόμενες «επαγγελματικές νίκες», αυτές δηλαδή που θέλει ένα σύνολο που διεκδικεί τίτλο. Όταν φτάνουμε σε αυτό το (χρονικό) σημείο, δεν μετρά το θέμα αλλά κυρίως η ουσία.

Ετσι, λοιπόν, η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην έδρα της στην πρεμιέρα των play offs, ένα αποτέλεσμα όχι για πανηγυρισμούς αλλά  που έφερε ξανά τη νηνεμία, νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και πέρασε με το ίδιο σκορ (1-0) από τον Βόλο. Κοινή συνισταμένη; Το «μηδέν» στην άμυνα! Αρα, πήρε το μάθημά του ο Αργεντινός προπονητής από το ραντεβού με τον Ολυμπιακό. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αυτό συνέβη σε μια σειρά απαιτητικών αγώνων με δύο ματς να θεωρούνται ντέρμπι. Τρεις φορές στη διάρκεια της περιόδου έχει κρατήσει σε συνεχή ματς τα δίχτυα της ανέπαφα η ΑΕΚ αλλά χωρίς κρίσιμα παιχνίδια.

Με Αρη, Ατρόμητο, Λεβαδειακό και ΠΑΟΚ από την έβδομη έως τη 10η αγωνιστική, με ΟΦΗ, Ολυμπιακό, Λαμία και Βόλο από τη 12η έως την 15η και με Αρη, Ατρόμητος και Λεβαδειακό από την 20ή μέχρι την 22η αγωνιστική.

Απόψε, έχουμε μια ακόμη στροφή σε αυτό το αμφίρροπο πρωτάθλημα. Ο Αρης έχει ποιότητα. Το τι θα κάνει η ΑΕΚ και αν εκκινήσει ξανά από την πίσω ζώνη ώστε μετά να κυνηγήσει τους βαθμούς, προφανώς θα το δούμε το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024