Σάββατο 31 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Dreadnort Boats P.O.D: Για high-tech campers

Dreadnort Boats P.O.D: Για high-tech campers

Ένα κατάλυμα που αρχικά σχεδιάστηκε ως καταφύγιο για τσουνάμι, προσαρμόζεται προκειμένου να προσφέρει άνετη φιλοξενία και παραμονή ή ως μετακινούμενος χώρος εργασίας για εργασιακούς νομάδες με όλη τη σημασία της έννοιας. Όποια και να είναι η επιλογή το P.Ο.D αποτελεί σίγουρα από τις πιο ιδιάζουσες σχεδιαστικά προτάσεις του είδους

H Dreadnort Boats είναι μια εταιρεία από την μακρινή Νέα Ζηλανδία με κυρίως ειδίκευση στα σκάφη αναψυχής. Όπως όλα δείχνουν η εταιρεία αποφάσισε να επιδιώξει να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς αναψυχής και όχι μόνο, δημιουργώντας ένα ιδιάζον πρωτότυπο κατάλυμα το οποίο ονομάζει –μάλλον δικαίως- P.O.D, από τα αρχικά των λέξεων Point of Difference.

To αρχικό σκεπτικό δημιουργίας του P.O.D ήταν αποτελέσει κατάλυμα έκτακτης ανάγκης και επιβίωσης σε περίπτωση τσουνάμι ωστόσο, σταδιακά η νεοζηλανδική φίρμα εξέλιξε το σκεπτικό της, μετατρέποντάς το σε ρυμουλκούμενο από διαφόρων ειδών οχήματα χώρο διαμονής, εργασίας ή ακόμα και ως βάση για υπαίθριο χώρο εστίασης. Για την ακρίβεια σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα ρυμούλκησης, το P.O.D μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο trailer και να συνδεθεί με τροχοφόρο ή ακόμα και να μεταφερθεί με γάντζο από ελικόπτερο στον τελικό προορισμό του.

Την έμπνευση για τον σχεδιασμό του προσφέρει κατά κάποιο τρόπο η υδρόγειος ενώ οι γυάλινες επιφάνειες έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να μεγιστοποιεί την θέα για τους φιλοξενούμενους και το φυσικό φως. Ως κατασκευή αποτελείται από αλουμίνιο πέντε και χιλιοστών από το είδος που κατασκευάζονται τα σκάφη ενώ οι γυάλινες επιφάνειες από γυαλί πάχους 6 χιλιοστών. Να σημειωθεί ότι υπάρχει η επιλογή επένδυσης των γυάλινων επιφανειών με φωτοβολταϊκά στοιχεία προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια του POD και όσων φιλοξενεί.

Η νέα έκδοση, σύμφωνα με τις συστάσεις της εταιρείας, δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει την αρχική σκέψη, δηλαδή να αποτελέσει καταφύγιο σε περίπτωση τσουνάμι καθώς για όλους τους ευνόητους λόγους η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες. Επίσης, το P.O.D διατίθεται σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις, 5,1 x 2,5 μ., 7,0 x 3,1 μ. και 9,0 x 4,5 μέτρων.

Στην περίπτωση της μικρότερης, βασικής έκδοσης περιλαμβάνεται μια πλήρως εξοπλισμένη kitchenette, ξεχωριστό WC καθώς και μία επιφάνεια η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως επιφάνεια εργασίας με δύο καναπέδες ή ως κρεβάτι.

Στις μεγαλύτερου μεγέθους εκδόσεις των 7,0 και των 9,0 μέτρων προστίθεται μια ξεχωριστή «κρεβατοκάμαρα». Για την ιστορία, οι τιμές του ξεκινούν από  περίπου 55.000 ευρώ για την βασική έκδοση.

Only in

«Καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» – Νέο χτύπημα Πολάκη μετά τον γάμο Κασσελάκη – Μακμπέθ

Δεν σταματά τις αναρτήσεις ο Παύλος Πολάκης και μετά το τέλος του γάμου του Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε πως ήρθε ο «καιρός για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024