Στην απόφασή του να μιλήσει δημοσίως για τη σεξουαλική του ταυτότητα και στην επίθεση που είχε δεχτεί στο μετρό, αφού έκανε coming out, αναφέρθηκε ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Ο τραγουδιστής ήταν καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και «άνοιξε» την καρδιά του.

«Με σόκαρε, ήξερα ότι ίσως κάτι μπορεί να συμβεί, αλλά όχι ότι θα με πλακώσουν στο μετρό. Πίστευα ότι θα μου γράψουν αρνητικά σχόλια, όχι ότι θα μου έρθει από πίσω μπουνιά στο μετρό. Ήμουν έτοιμος, ξέρω σε τι κοινωνία ζούμε», είπε χαρακτηριστικά για την επίθεση που δέχτηκε στο σταθμό του μετρό στο Περιστέρι τον Ιούνιο του 2022.

Τότε οι τέσσερις άγνωστοι τον πλησίασαν και άρχισαν τα κακοποιητικά σχόλια, όταν πρόσεξαν ότι είχε βαμμένα τα νύχια του μαύρα. Στη συνέχεια και αφού τον ρώτησαν αν είναι γκέι, ένας απ’ αυτούς του έδωσε μπουνιά.

Για το ότι βάφει τα νύχια του, εξήγησε: «Αντιστέκομαι γενικά και νομίζω ότι τα βαμμένα νύχια τα κρατάω ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Ξεκίνησε από μια φωτογράφιση, όπου κάποιος περιπτεράς με κοίταξε κάπως, μετά έγινε κι η επίθεση κι είπα ‘δεν ξέρω καν αν μου αρέσουν τα βαμμένα νύχια, αλλά είπα ότι θα τα κρατήσω για να περάσω ένα μήνυμα’».

«Θα με θεωρείς εσύ κατώτερο για να με πλακώσεις στο ξύλο, λες και έχουμε κάποιο πρόβλημα. Σαν κοινωνία πρέπει λίγο να δουλέψουμε», συμπλήρωσε.

Όσο για το ότι μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, εξομολογήθηκε: «Είχα μεγάλη στήριξη από την οικογένειά μου. Έβλεπα τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Φώτη Σεργουλόπουλο και μου έδιναν δύναμη. Και είπα ότι αφού έχω κι εγώ το βήμα, όχι το δικό τους γιατί έχουν πολύ μεγαλύτερη ιστορία και είναι πολύ μεγαλύτερα ονόματα από μένα, αλλά είπα ότι αν αυτοί μπορούν να επηρεάσουν δέκα άτομα, θέλω να βγω κι εγώ και να μπορώ  να επηρεάσω έναν άνθρωπο, άμα είναι αυτό εφικτό».

«Είχα ανάγκη να δημιουργώ τις δικές μου εικόνες και όχι μόνο να τραγουδάω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνεργασία μου με την Έλενα Παπαρίζου, όπως επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ τι έκανε για μένα η Έλενα. Δεν ήρθαν όλα εύκολα για μένα στο τραγούδι, αλλά έχω ανάγκη να τραγουδάω και δεν τα παράτησα ποτέ», σημείωσε για την καριέρα του στο τραγούδι.