Σάρα ελ Χάιρι: Η πρώτη ανοιχτά λεσβία υπουργός της Γαλλίας
Από τότε που διορίστηκε υπουργός Νεολαίας, η νεότερη υπουργός της κυβέρνησης της χώρας έχει μιλήσει ανοιχτά τόσο για τα δικαιώματα των γυναικών όσο και για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.
H υπουργός Νεολαίας της Γαλλίας, Σάρα ελ Χάιρι, έγινε η πρώτη γυναίκα υπουργός που έκανε coming out ως ομοφυλόφιλη, αφού αποκάλυψε τη σεξουαλική της ταυτότητα σε συνέντευξη.
H πολιτικός του Δημοκρατικού Κινήματος και νεότερη εν ενεργεία υπουργός αποκάλυψε αποκάλυψε σε συνέντευξή της στη γαλλική έκδοση του Forbes ότι είναι ομοφυλόφιλη και ότι αυτή τη στιγμή βγαίνει με κάποιο άτομο.
Η απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις ήταν όταν ρωτήθηκε για την τοξικότητα που κυριαρχεί στα κοινωνικά δίκτυα τα τελευταία χρόνια. «Προσπαθώ να μη διαβάζω. Το Twitter δεν είναι η αληθινή ζωή. Αλλά όταν θίγεται η οικογένειά μου ή η σύντροφός μου, με πληγώνει. Έχω όμως λάβει την απόφαση να είμαι δημόσιο πρόσωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μια απλή πρόταση, που όμως την καθιστά να είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός που κάνει coming out.
Από τότε που διορίστηκε υπουργός Νεολαίας, η νεότερη υπουργός της κυβέρνησης της χώρας έχει μιλήσει ανοιχτά τόσο για τα δικαιώματα των γυναικών όσο και για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.
Στο παρελθόν έχει καταγγείλει τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων στη Γαλλία, λέγοντας ότι η προώθηση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων είναι ένας «καθημερινός αγώνας».
Τα coming out από το κόμμα του Μακρόν
Η δήλωση της Σάρα ελ Χάιρι, την οποία το Forbes χαρακτήρισε «διακριτική», ήρθε λίγο μετά από μια παρόμοια αποκάλυψη από το πρώην μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας Olivier Dussopt.
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Têtu στις 24 Μαρτίου, ο Dussopt δήλωσε ότι η σεξουαλικότητά του «δεν είναι ούτε μυστικό, ούτε θέμα», ενώ καταδίκασε τις ομοφοβικές επιθέσεις στη Γαλλία.
«Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι ποτέ ουδέτερο», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Αλλά έχει κανείς το δικαίωμα να υπερασπίζεται σκοπούς, να στρατεύεται, να συμμετέχει στη συζήτηση χωρίς να καθιστά την προσωπική του κατάσταση από μόνη της πολιτικό στοιχείο».
Πρόσθεσε ότι, αν και αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανε coming out, έχει ταχθεί στο παρελθόν ανοιχτά υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και της αυτονομίας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, η άνοδος της ακροδεξιάς στη Γαλλία μετά τις προεδρικές εκλογές του 2022 έχει προκαλέσει ανησυχία.
Ο Εμανουέλ Μακρόν νίκησε την ακροδεξιά αντίπαλο Marine Le Pen στις προεδρικές εκλογές του 2022, συγκεντρώνοντας ένα ισχνό 58% των ψήφων έναντι του 41,46% της Le Pen.
Η νίκη αυτή είδε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη Γαλλία να γλιτώνουν από αυτό που θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο για τα δικαιώματα τους.
Παρόλα αυτά, το αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ συναίσθημα εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα στη Γαλλία του Macron, με τις ομοφοβικές επιθέσεις να εξακολουθούν να είναι ανησυχητικά διαδεδομένες και τη Le Monde να αναφέρει αύξηση 27,6% στις αναφορές για αδικήματα που διαπράχθηκαν «λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου» το 2021, σε σύγκριση με το 2020.
- Απόπειρα εκβιασμού με σκευωρία που στήθηκε με όρους παρακράτους καταγγέλλει ο Ολυμπιακός
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Χτύπημα Ουκρανίας στη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία