Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λίστες αμηχανίας στην Κουμουνδούρου

Λίστες αμηχανίας στην Κουμουνδούρου

Με υποψήφιο τον Ευάγγελο Αντώναρο στην Ανατολική Αττική, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να εκπέμψει σήμα διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ

Ηταν η τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πριν από τις κάλπες της 21ης Μάη. Εγινε στο Κάραβελ χθες, τον τόνο της «νίκης» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας (που το Σάββατο μίλησε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης), ενώ ανακοινώθηκαν και αρκετά ονόματα που εκκρεμούσαν για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών – όχι όμως ακόμη το Επικρατείας, αλλά και 40 επίσης θέσεις μένουν κενές για ανακοινώσεις σε δεύτερο χρόνο (εδώ ακούγεται το όνομα της Κρινιώς Κανελλοπούλου για την Ηλεία). Ταυτόχρονα δόθηκαν και οι επίσημες στηρίξεις του κόμματος διά στόματος του προέδρου του σε μερικούς μεγάλους δήμους, αφού έτσι προβλέπει το καταστατικό, να περνούν δηλαδή αυτές οι αποφάσεις από την ΚΕ όπου έχουν ωριμάσει τέτοιες υποψηφιότητες.

Επίθεση

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του ομιλία όπως αναμενόταν επιτέθηκε στην κυβέρνηση, ενώ είπε ότι «το όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετουσιώνεται σε ναι στην αλλαγή, ναι στην προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, ναι στο αίτημα για δικαιοσύνη παντού». Συμπλήρωσε δε πως «για να παραφράσω μια γνωστή φράση του αξέχαστου Ηλία Ηλιού: Εμείς θα τους ταράξουμε στην πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα και στην αλήθεια». Πάμε όμως στα νέα ονόματα. Εκπληξη για πολλούς εκείνο του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου επί Καραμανλή Ευάγγελου Αντώναρου που θα κατέβει στην Ανατολική Αττική, η οποία συνοδεύτηκε από σχετική αμηχανία. Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, το παρασκήνιο ήθελε αντιδράσεις για τον Αντώναρο από μέρος της κομματικής βάσης, στελεχών στην περιοχή, μα και από μέρος της ΚΕ.

Στην Α’ Αθήνας η ηθοποιός Αννα Ελεφάντη (γνωστή και από τα διαφημιστικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ), ο πρώην υπουργός Νάσος Ηλιόπουλος, η πανεπιστημιακός Σοφία Βιδάλη (ανακοινώθηκε το Σάββατο απ’ τον Τσίπρα με κοινή φωτογράφιση) και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας. Στον Βόρειο Τομέα ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ενώ το όνομα της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού που ακουγόταν ακόμη έχει πιθανότητες λόγω κενών θέσεων στον εν λόγω τομέα αλλά και με πιθανότητες για το Επικρατείας. Στη Δυτική Αθήνα οι Εφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου, στον Νότιο Τομέα ο Στέφανος Τζουμάκας, στην Ανατολική Αττική η επικοινωνιολόγος και τέως συνεργάτις του Βερναρδάκη Μάγκυ Δούση κι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος (προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους), ενώ στη Δυτική η καθηγήτρια Ρομποτικής, Διάνα Βουτυράκου, που επίσης ανακοινώθηκε απ’ τον Τσίπρα τις προηγούμενες ημέρες. Στην Α’ Πειραιά κατεβαίνουν η εκ του ΜέΡΑ25 προερχόμενη Φωτεινή Μπακαδήμα και ο πανεπιστημιακός Νίκος Μπελαβίλας. Στη Β’ Πειραιά, η πρώην βουλευτής  Μαρία Γιαννακάκη και ο πρόεδρος του Δικτύου Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής «Ορίζοντες», Αντιλιάν Κοτζάι.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης καταγράφεται η υποψηφιότητα του καθηγητή Αιματολογίας στη Σορβόννη Γρηγόρη Γεροτζιάφα που ανακοινώθηκε επίσης ήδη το Σάββατο. Στην Αργολίδα συναντάμε τον νέο οικονομολόγο Τάκη Παπαϊωάννου και τον νομικό Γιώργο Γαβρήλο. Στην Αχαΐα, θα είναι ο οικονομικός αναλυτής Θέμης Μπάκας, στα Ιωάννινα ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (που ήταν στο θινκ τανκ του κόμματος) και στην Ηλεία ο ελεύθερος επαγγελματίας και πασοκογενής Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Στην Καρδίτσα κατεβαίνουν ο δημοσιογράφος Κώστας Αγόρης (συνεργάτης του Νίκου Παππά) και η νομικός Αγγελική Τεντολούρη, στα Τρίκαλα η επιχειρηματίας Μαρίνα Κοντοτόλη, στη Φθιώτιδα η πανεπιστημιακός – ιστορικός Βασιλική Λάζου, στην Κοζάνη η εκπαιδευτικός Εφη Μιχελάκη και στην Ξάνθη η εκπρόσωπος των κοινοτήτων Ρομά, Μαρία Τζαμπάζη. Στην Κεφαλονιά έχουμε την υποψηφιότητα του πανεπιστημιακού Νικόλα Φαραντούρη. Στα Χανιά κατεβαίνει ο γιατρός Γιώργος Πετράκης στη θέση του Μιχάλη Χαιρετάκη, ενώ στα ψηφοδέλτια του κόμματος επανήλθε ο Παύλος Πολάκης μετά τη μίνι κρίση που είχε πυροδοτηθεί.

Ρήξη στο Κιλκίς

Και επειδή είπαμε για κρίση: μια τέτοια προκλήθηκε χθες με πεδίο το Κιλκίς. Εδώ η υποψηφιότητα του τέως προέδρου του Επιμελητηρίου Παύλου Τονικίδη συνάντησε ισχυρό βέτο από τη νυν βουλευτίνα του νομού Ειρήνη Αγαθοπούλου που μίλησε πολύ αιχμηρά στην τοποθέτησή της. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Χαρά Ματσούκα, πρότεινε να μπει σε ψηφοφορία το θέμα στην ΚΕ χθες και τελικά ο Τονικίδης εγκρίθηκε – με 22 λευκά. Η Αγαθοπούλου δήλωσε την παραίτησή της από τα ψηφοδέλτια. Στις Σέρρες, δεν υπήρχε το όνομα του Μάρκου Μπόλαρη χθες, αλλά οι πληροφορίες λένε πως σε δεύτερο χρόνο θα ανακοινωθεί αφού μένουν θέσεις κενές.

Sports in

«Στα 7-8 εκατ. ευρώ η πρόταση της Μοντερέι για Πινέδα – Η ΑΕΚ θέλει 11 εκατ. ευρώ»

Η Μοντερέι εξακολουθεί να θέλει να πάρει τον Ορμπελίν Πινέδα από την ΑΕΚ όπως αναφέρουν στο Μεξικό και προσφέρουν 7-8 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024