Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στην Τουρκία: Βασικό προεκλογικό θέμα το... κρεμμύδι

Εκλογές στην Τουρκία: Βασικό προεκλογικό θέμα το… κρεμμύδι

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βλέποντας την ακρίβεια να ανεβαίνει ανάγει σε κεντρικό πολιτικό θέμα ένα κρεμμύδι

Με την πολιτική πόλωση στην Τουρκία να έχει φτάσει σε νέα επίπεδα, ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέλεξε να πλήξει τον Τούρκο πρόεδρο στον τομέα της ακρίβειας, λόγω της οποίας οι τιμές έχουν φτάσει σε νέα ύψη.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ένα βίντεο, στο οποίο απευθύνεται στους Τούρκους ψηφοφόρους από την κουζίνα του, κρατώντας ένα κρεμμύδι.

Με ένα κρεμμύδι ανά χείρας μίλησε ο Κιλιτσντάρογλου στον λαό

Θέλοντας να αναδείξει το θέμα της ακρίβειας, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα… κρεμμύδι γυρίζοντας το βίντεο μέσα στην κουζίνα του.

Ο Τούρκος υποψήφιος τόνισε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, ενώ στην συνέχεια ανέφερε όλα όσα θα γίνουν αν εκείνος υπερψηφιστεί και κατορθώσει να νικήσει τον Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση, η κουζίνα του Κιλιτσντάρογλου, δεν είναι άγνωστη στο κοινό καθώς ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και βασικός διεκδικητής της τουρκικής προεδρίας, έχει επιλέξει και παλιότερα την κουζίνα του για πιο «λαϊκά» διαγγέλματά του.

«Αν ο Ερντογάν παραμείνει στην  εξουσία, αυτό το κρεμμύδι θα φτάσει στις 100 λίρες»

Στο τελευταίο του βίντεο, με το σχόλιο «κρεμμύδι» (Soğan),ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Να είστε σίγουροι πως δεν σέβονται τους συμπολίτες τους. Διότι δεν τους έμεινε, τίποτα, κανένα αφήγημα. Στην πραγματικότητα αυτή είναι η ατζέντα μας. Επαναλαμβάνω, αυτό είναι το θέμα του πολίτη. Εκείνοι ξέρουν πως όταν θα έρθω στην εξουσία, θα έρθει η δημοκρατία, θα ξεκινήσει η ροή των χρημάτων, θα έρθουν οι επενδύσεις, θα πέσει η ισοτιμία του συναλλάγματος, θα αυξηθεί η αγοραστική δύναμη και θα έρθει η ευημερία».

Αυτά έλεγε ο Κιλιτσντάρογλου, πρωτού επιλέξει να πιάσει ένα κρεμμύδι και να το δείξει στην κάμερα για να τονίσει, με παραστατικό τρόπο, πως η πολιτική του Ερντογάν είναι υπεύθυνη για την αύξηση του κόστους ζωής και την ακρίβεια.

«Τόσο απλό κι όλα αυτά  σίγουρα θα γίνουν. Αν όμως εκείνος ( Ερντογάν) παραμείνει στην  εξουσία, αυτό το κρεμμύδι στο χέρι μου θα φτάσει στις 100 λίρες! Σήμερα κοστίζει 30 λίρες. Αυτό το κρεμμύδι, το κρεμμύδι, δεν ντρέπονται!», είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, μεταδίδει το τουρκικό tv5.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024