Αρνάκι του Πάσχα: 3 τρόποι να το απολαύσετε και τις επόμενες μέρες
Όλα όσα μπορείτε να κάνετε με το αρνάκι του Πάσχα που έχει περισσέψει τις επόμενες ημέρες των γιορτών.
Κάτι που όχι μόνο δεν λείπει αλλά συνήθως περισσεύει για πολλές ημέρες μετά το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα είναι το ψητό αρνάκι ή το κατσίκι, παραδοσιακό έδεσμα που φτιάχνουμε στην σούβλα και απολαμβάνουμε κάθε χρόνο μαζί με τους αγαπημένους μας. Φυσικά, δεν γίνεται να το πετάξουμε αλλά το αξιοποιούμε ώστε να το καταναλώσουμε τις επόμενες ημέρες.
Τι κάνουμε με το αρνάκι του Πάσχα που έμεινε
Εάν τελικά σας περισσέψει, χρειάζεται να οργανωθείτε και να σχεδιάσετε πώς θα το ενσωματώσετε στα γεύματά σας τις επόμενες ημέρες.
Αποθήκευση στην συντήρηση
Το ψητό κρέας μπορεί να συντηρηθεί για 3-4 ημέρες στην συντήρηση του ψυγείου, αρκεί να ακολουθήσετε μια σειρά από βασικούς κανόνες υγιεινής:
- Χωρίστε το κρέας σε μερίδες και αφαιρέστε το κόκκαλο πριν το ψύξετε.
- Αποθηκεύστε τις μερίδες σε ρηχά τάπερ ώστε να ψυχθεί ομοιόμορφα και κλείστε το καπάκι καλά.
- Ψύξτε το κρέας 2-3 ώρες αφού το μαγειρέψετε ή το ψήσετε.
- Ζεστάνετε το κρέας καλά πριν το καταναλώσετε. Αν σας φαίνεται διαφορετικό στην γεύση, μην διστάσετε να το πετάξετε γιατί είναι πιθανόν να έχει χαλάσει.
Αποθήκευση στην κατάψυξη
Μπορείτε να διατηρήσετε το κρέας στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα. Οι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε, περιλαμβάνουν:
- Χωρίστε το κρέας σε μερίδες και αφαιρέστε το κόκκαλο πριν το ψύξετε.
- Αποθηκεύστε τις μερίδες σε ρηχά τάπερ ώστε να καταψυχθεί ομοιόμορφα και κλείστε το καπάκι καλά.
- Καταψύξτε το κρέας 2-3 ώρες αφού το μαγειρέψετε ή το ψήσετε.
- Κάντε απόψυξη του κρέατος στην συντήρηση του ψυγείου και όχι εκτός αυτού. Θερμάνετε καλά πριν το καταναλώσετε. Αν σας φαίνεται διαφορετικό στην γεύση, μην διστάσετε να το πετάξετε γιατί είναι πιθανόν να έχει χαλάσει.
Προτάσεις για να το καταναλώσετε
Μερικές προτάσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε αφού το βγάλετε από το ψυγείο ή την κατάψυξη περιλαμβάνουν:
Λαχταριστό σάντουιτς
Για εσάς στην δουλειά αλλά και για τα παιδιά στο σπίτι, τα σάντουιτς είναι μια εξαιρετικά λαχταριστή και εύκολη επιλογή σνακ ή και γεύματος ανάλογα τα συστατικά του.
Μπορείτε να κόψετε σε φέτες το άλιπο κομμάτι κρέατος (μηρός) και να το προσθέσετε στο σάντουιτς αντί για τυρί ή αλλαντικό και να το συνδυάσετε με μουστάρδα και λαχανικά.
Γευστικές σαλάτες
Παρόμοια μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια από το κρέας που σας έμεινε σε σαλάτες με λαχανικά, βραστό αυγό και dressings με βάση το γιαούρτι ή την μουστάρδα για να είναι πιο calorie-friendly.
Σε ένα μπολ βάλτε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και μουστάρδα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν (αναλογία περίπου 2:1). Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια βινεγκρέτ με βάση τη μουστάρδα, το λεμόνι, το λευκό ξύδι ή και το ελαιόλαδο.
Εντελώς διαφορετικό φαγητό
Εάν οι μερίδες κρέατος που έχουν περισσέψει είναι πολλές, τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα εντελώς διαφορετικό φαγητό για την επόμενη και την μεθεπόμενη μέρα και να «σπάσετε» την μονοτονία.
Το ψητό κρέας συνδυάζεται άψογα με λαχανικά, όπως μαρούλι και κρεμμυδάκι φρέσκο, να γίνει φρικασέ ή και με ζυμαρικά να μετατραπεί σε γιουβέτσι.
Σκεφείτε out-of-the-box και φτιάξτε την δική σας σπιτική κρεατόπιτα με λαχανικά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις