Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αμετάβλητος ο συντελεστής δόμησης στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Αμετάβλητος ο συντελεστής δόμησης στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Με παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, απετράπη η αύξηση του ύψους και του συντελεστή δόμησης στο Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη.

Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα όρια του ύψους και συντελεστή δόμησης στο προάστιο όπως ενημερώνει ο  Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, χαρακτηριστικά: «Η Βουλή υπερψήφισε διάταξη με την οποία δεν επιτρέπεται η υπέρβαση του ύψους και συντελεστή δόμησης ούτε η απόκληση από τους λοιπούς όρους δόμησης που ορίζονται στα ειδικά προεδρικά διατάγματα που διέπουν τον Δήμο».

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης  είχε κινητοποιηθεί για το ζήτημα αυτό μαζεύοντας χιλιάδες υπογραφές από πολίτες και στόχο να αποτραπεί η υπέρβαση ύψους και η αλλαγή στους όρους δόμησης της περιοχής.

Μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας ο Δήμαρχος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Βουλή υπερψήφισε την τροπολογία με την οποία οι κηπουπόλεις – δηλαδή η Φιλοθέη και το Ψυχικό – εξαιρούνται από τον ΝΟΚ, όπως ζητούσαμε επιτακτικά.Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής μας Αρχής που από την πρώτη στιγμή, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, αγωνίστηκε να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τον Δήμο μας και το ειδικό καθεστώς που τον διέπει, ώστε να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του προαστίου μας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που δέχτηκε το αίτημα μας και με προσωπική του παρέμβαση διόρθωσε μια αστοχία που θα έπληττε ανεπανόρθωτα το προάστιό μας μας, καθώς και τους βουλευτές που στήριξαν την τροπολογία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού που συμπορεύτηκαν μαζί μας στην προσπάθεια αυτή καθώς και τον Σύλλογο Περιβαλλοντολογικής Προστασίας Ψυχικού. Και φυσικά τους Δημότες μας που ασκώντας πίεση διευκόλυναν την προσπάθειά μας».

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Περισσότερους από 220 στόχους της Χεζμπολάχ ισχυρίζονται ότι έπληξαν οι IDF το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν υποδομές, εκτοξευτές ρουκετών που είχαν χρησιμοποιήσει σε πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και αποθήκες όπλων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024