Κυβερνητικές πηγές: «Ο Τζανερίκος ήθελε να γίνει εισαγγελέας Αρείου Πάγου – Καμία επαφή»
«Ο κ. Τζανερρίκος υποστήριζε σε διάφορες επαφές του την επιθυμία του να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας ότι έχει ερείσματα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.
- Αεροπλάνο έκανε 9 ώρες πτήση από Λονδίνο σε... Λονδίνο – Τι προκάλεσε το απίστευτο ταξίδι
- Απίστευτο περιστατικό σε μαιευτήριο - Μπέρδεψαν τα μωρά και το κατάλαβαν μετά από 55 χρόνια
- Πώς παχαίνουμε εισπνέοντας μολυσμένους ρύπους - Τι δείχνουν μελέτες
- Η Μπιγιονσέ ποζάρει πάνω σε μοτοσικλέτα σαν άλλη Μπέτι Ντέιβις
«Δεν έχει υπάρξει καμία επαφή ‘ανώτατου παράγοντα‘ με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερίκο, για παζάρια, πέραν της συζήτησης με τον Γιώργο Γεραπετρίτη», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Μάλιστα, χρεώνουν προσωπική πικρία στον κ. Τζανερίκο, επειδή ήθελε να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κάτι που δεν συνέβη.
«Ο κ. Τζανερρίκος υποστήριζε σε διάφορες επαφές του την επιθυμία του να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υποστηρίζοντας ότι έχει ερείσματα σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτές οι πληροφορίες έφτασαν στην κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν τον όρισε ποτέ σ’ αυτή τη θέση. Από τότε τη φυλάει στην κυβέρνηση και γι’ αυτό κάνει αυτά που κάνει το τελευταίο διάστημα», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου δήλωσε πως είχε επικοινωνία και με δεύτερο κυβερνητικό παράγοντα, μετά το σάλο που προκλήθηκε με αφορμή τα όσα είπε όταν παραιτήθηκε αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη.
Σύμφωνα με τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό, αντικείμενο της συνάντησης ήταν να βοηθήσει από τη θεσμική του θέση στην κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη και πως μετά την αφυπηρέτησή του θα είχε θέση σε κάποια Ανεξάρτητη Αρχή.
Τζανερίκος: «Θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ τον κυβερνητικό παράγοντα»
Ο Χρήστος Τζανερίκος, αν και αρχικά δήλωσε ότι εκτός από τον Γιώργο Γεραπετρίτη – την συνάντηση με τον οποίο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου – συναντήθηκε και με δεύτερο κυβερνητικό στέλεχος, του οποίου όμως τα στοιχεία δεν επιθυμεί να αποκαλύψει, τώρα… το ξανασκέφτεται.
Μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, που διέψευσε όσα είπε ο κ. Τζανερίκος, ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου δηλώνει έτοιμος να αποκαλύψει το όνομα του κυβερνητικού στελέχους, αν «επιμείνουν ότι όσα είπα είναι ανακριβή», όπως χαρακτηριστικά λέει.
Ο κ. Τζανερίκος, ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα, καταγγέλλοντας πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση επιμένει, σε δήλωσή του στο iEidiseis ότι υπήρξε συνάντηση με συγκεκριμένο σκοπό.
«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου.
»Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην ‘επαφή’ μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!» λέει χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Λεπτομέρειες για τη συνάντησή του με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, δίνει στη συνέχεια ο Χρήστος Τζανερίκος.
«H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε την πρωτοβουλία να με καλέσει, για να συζητήσουμε, όπως είπε, διαδικαστικά θέματα. Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο.
»Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Έτσι μου πρότεινε να πάω στο γραφείο του και δέχτηκα, για να δω μήπως είναι θεσμικό θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργού Επικρατείας. Πήγα λοιπόν και εκεί με ρώτησε, εάν έχω να προτείνω κάτι, για να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη και του απάντησα ότι, δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν έχω να προτείνω κάτι.
»Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Απριλίου, κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Τι μεσολάβησε από τη συνάντηση μας με τον κ. Γεραπατρίτη μέχρι τις 6 Απριλίου, που κατατέθηκε η τροπολογία Βορίδη στη Βουλή;» λέει.
»Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει και με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη, πως και δεν μου ανέφερε τίποτα, για την τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στις 6 Απριλίου;
»Δεν θα έπρεπε να έχει ζητήσει τη γνώμη μου, αφού τον ενδιέφερε η γνώμη μου; Θα μπορούσε να μου έχει πει “αυτό θα κάνουμε”. Γιατί λοιπόν δεν ενημερώθηκα, αφού μου δόθηκε η πρωτοβουλία να πω τις απόψεις μου; Και γιατί δεν με ενημέρωσαν μετά και γιατί, αφού το αποφάσισαν δεν με ενημέρωσαν, αφού ήθελαν τη γνώμη μου;» διερωτάται.
Η συνάντηση με το δεύτερο κυβερνητικό στέλεχος
Ο Χρήστος Τζανερίκος μίλησε και για τη συνάντησή του με το δεύτερο κυβερνητικό στέλεχος, που – όπως είπε – έγινε το περασμένο Σάββατο, στις 8 Απριλίου:
«Εγώ δεν είχα καμία πρωτοβουλία, ούτε για τη συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη, ούτε για τη δεύτερη ‘επαφή’ με τον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα. Δεν είχα λόγο. Ας πουν λοιπόν αυτοί, γιατί συναντηθήκαμε; Γιατί είχαν αυτές τις πρωτοβουλίες; Για να κουβεντιάσουμε για τον καιρό, ή για τα γενικότερα θέματα της Δικαιοσύνης, που σοβούν εδώ και 50 χρόνια; Ας μας πουν εκείνοι που είχαν τις πρωτοβουλίες… Εκτός και εάν τις αρνούνται», είπε αρχικά.
«Μου προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι, θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές, άμα τη αφυπηρέτηση μου, δηλαδή να ηγηθώ σε Αρχές», προσέθεσε ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος ΑΠ.
«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιόν Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου.
»Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην ‘επαφή’ μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε! Γιατί πρέπει να προστατεύσω τον εαυτό μου και το κύρος της Δικαιοσύνης. Εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Γιατί εγώ δεν τα ξέρω όλα, ούτε μου τα είπανε», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τζανέρικος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις