Μετά την ευθανασία στο τιγράκι: Διαδικτυακή εκστρατεία για να απαγορευτεί στην Ελλάδα η εισαγωγή και κατοχή εξωτικών άγριων ζώων
Το τιγράκι εγκαταλείφθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στις 28 Φεβρουαρίου.
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
- Μέχρι πότε η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Δεν θα δοθεί παράταση, τι ισχύει για τα πρόστιμα
Μια διαδικτυακή εκστρατεία ώστε να απαγορευτεί στην Ελλάδα η εισαγωγή και κατοχή εξωτικών άγριων ζώων έχει ξεκινήσει μετά την ευθανασία της Χασίγια, της μικρής λευκής τίγρης που βρέθηκε στα σκουπίδια του Αττικού Πάρκου.
Για να την υποστηρίξουμε, δεν έχουμε παρά να κάνουμε ένα «κλικ» εδώ.
Όπως γράφει μεταξύ άλλων το σχετικό κείμενο της Hellenic Animal Welfare Federation στην πλατφόρμα change.org:
«Το μικρό λευκό τιγράκι που βρέθηκε έξω από την Αθήνα, κάτω από κάδο σκουπιδιών, φανέρωσε τη φρικαλέα πραγματικότητα του εμπορίου άγριων ζώων και, ταυτόχρονα, την ανεπάρκεια του ελληνικού νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά τα ζώα της άγριας πανίδας.
»Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να θεσπίσει άμεσα την απαγόρευση εισαγωγής και κατοχής ειδών εξωτικής και άγριας πανίδας, στα πρότυπα της Ιταλίας.
Το τιγράκι ήταν τριών μηνών όταν εγκαταλείφθηκε, παράλυτο από τη μέση και κάτω. Όπως όλα τα λευκά τιγράκια που διακινούνται στο εμπόριο, η Χασίγια, όπως ονομάστηκε, ήταν προϊόν αιμομικτικής αναπαραγωγής για να διατηρηθεί το μεταλλαγμένο γονίδιο στο οποίο οφείλεται το λευκό τρίχωμα. Η κατ’ εξακολούθηση αιμομικτική αναπαραγωγή, οι κακές πρακτικές εκτροφής (αφαίρεση από τη μητέρα αμέσως μετά τη γέννα, ακατάλληλη διατροφή/υποσιτισμός, διατήρηση σε κουτί, μηδενική έκθεση στον ήλιο) και η βάναυση κακομεταχείριση στα χέρια εμπόρων και διακινητών παράγουν τιγράκια με οργανικές ανεπάρκειες, νευρολογικές παθήσεις, μεταβολικές παθήσεις των οστών (τα κόκαλα δε διαμορφώνονται κανονικά) και άλλες παραμορφώσεις του σκελετού που τους επιφέρουν αφόρητους πόνους και αναπηρίες. Έτσι και η Χασίγια βρέθηκε με ακραία παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης, των ποδιών, με κόκαλα που έσπαγαν στο παραμικρό άγγιγμα και πίεζαν τα εσωτερικά της όργανα.
Το τιγράκι με το διαλυμένο σώμα δεν μπόρεσε να σωθεί και υποβλήθηκε τελικά σε ευθανασία. Το μαρτύριό του συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία και φανέρωσε τη φρικαλέα πραγματικότητα του εμπορίου άγριας ζωής.
Το ελάχιστο ανθρώπινο χρέος μας προς τη Χασίγια είναι να φροντίσουμε, στη μνήμη της, να απαγορευτούν πλήρως στην Ελλάδα η εισαγωγή και η κατοχή εξωτικών ζώων, όπως απαγορεύτηκαν στην Ιταλία».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις