Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Μπασκόνια 86-78: Μεγάλος Ολυμπιακός - Πρώτος και καλύτερος στην Ευρώπη

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 86-78: Μεγάλος Ολυμπιακός – Πρώτος και καλύτερος στην Ευρώπη

Η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε την Μπασκόνια στο ΣΕΦ με 86-78 και τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο της Euroleague

Ο Ολυμπιακός «πάτησε» την Μπασκόνια στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague και κατέκτησε επάξια την πρωτιά στη βαθμολογία.

Μεγάλο ματς για ακόμα μία φορά από τον Σάσα Βεζένκοφ που τελείωσε με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ κάνοντας ακόμα ένα double double και από τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου που είχε 16 πόντους με 4/5 τρίποντα και 9 ριμπάουντ.

Με τους Κάνααν, Γουόκαπ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν δυνατά και συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και να προηγούνται από νωρίς με 5-0 μετά από τρίποντο του Παπανικολάου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακός και ο Βεζένκοφ έκαναν εξαιρετική εκκίνηση στο ματς, έχοντας μαζί τους 12 από τους 14 πόντους των Πειραιωτών, με την άμυνα της ομάδας του Μπαρτζώκα να λειτουργεί το ίδιο καλά, κρατώντας τη Μπασκόνια μόλις στους 6 πόντους μετά από 8 λεπτά παιχνιδιού. Η διαφορά έφτασε στους 9 (17-8) με τρίποντο του Κάνααν για να διαμορφώσει το 19-11 της περιόδου ο Σλούκας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο πήρε μπροστά για τους Βάσκους ο Μάρκους Χάουαρντ, με τον Αμερικανό να σκοράρει συνεχόμενα πίσω από τα 6,75μ., ρίχνοντας τη διαφορά στον πόντο (21-20). Ο Ολυμπιακός απάντησε με 7-0 σερί και συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, με τον Σλούκα να έχει αναλάβει τη δημιουργία αλλά και το σκοράρισμα, «τρυπώντας» την άμυνα της Μπασκόνια. Ο Κοστέλο μείωσε σε 36-30 πριν τρέξει εκ νέου σερί ο Ολυμπιακός για το 45-30 και τη μεγαλύτερη διαφορά του στο ματς, με τον Κούρουκς να κάνει το 45-33 του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός μπήκα λίγο μουδιασμένα και έκανε να βρει σκορ για περίπου τρία λεπτά με τους Βάσκους να μαζεύουν κάπως τη διαφορά, ωστόσο οι Παπανικολάου και Βεζένκοφ ήταν και πάλι αυτοί που χτύπησαν σε εκείνο το σημείο, φέρνοντας τον Ολυμπιακό ξανά στο +13 (53-40). Οι Ισπανοί δεν το παράτησαν και με σερί 7-0 κρατήθηκαν στο ματς.

Σλούκας και Παπανικολάου όμως δεν επέτρεψαν να το πιστέψουν οι παίκτες του Πεναρογία περισσότερο, που από ένα σημείο και μετά στηρίχτηκαν εντελώς στις εμπνεύσεις του Μάρκους Χάουαρντ που τελείωσε με 29 πόντους το ματς. Στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και το ΣΕΦ πλέον είχε πάρει φωτιά, αποθεώνοντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που έφτασε στη νίκη με το τελικό 86-78 και πανηγύρισε μια σπουδαία διάκριση με την πρωτιά της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 45-33, 66-55, 86-78

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024