Κόκκινα αυγά: Πόσο κρατάνε, μέχρι πότε να τα καταναλώσετε
Ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση
Τα αυγά είναι μία πολύτιμη τροφή για τον άνθρωπο και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της διατροφής μας.
Τα βραστά κόκκινα αυγά έχουν την τιμητική τους τις μέρες του Πάσχα, αφού το βάψιμό τους και το τσούγκρισμά τους στο πασχαλινό τραπέζι αποτελούν κύρια στοιχεία της ελληνικής παράδοσης.
Ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση
- Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
- Αποφύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν ωμά ή ατελώς μαγειρεμένα αυγά (π.χ. χειροποίητη μαγιονέζα) καθώς επίσης την κατανάλωση ωμής ζύμης που περιέχει αλεύρι ή αυγά.
- Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.
- Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.
- Γλυφάδα: Έναν ενήλικα με τατουάζ αναζητά η Αστυνομία για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης από ανήλικες
- ΕΛΓΑ: Παράταση για την εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς
- Έκθεση τέχνης για τον μισογυνισμό επέτρεπε την είσοδο μόνο σε γυναίκες ώσπου ένας άντρας έκανε μήνυση
- Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη σοβαρή λύση – Πρέπει να έχει κινηματικό χαρακτήρα
- Ντόναλντ Τραμπ: Μετά τα sneakers και τη Βίβλο τώρα πουλά και πανάκριβα ρολόγια
- Το μήνυμα του Φουρνιέ για την απόσυρση του Ντέρικ Ρόουζ: «Ο πιο ταπεινός άνθρωπος στο NBA»