Γερμανία: Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η αμυντική βιομηχανία Rheinmetall – Διεξάγεται έρευνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall, η οποία διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην προμήθεια της Ουκρανίας με στρατιωτικό υλικό.
- Για αυτό τον λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ αντιπαθούσε τον Ντόναλντ Τραμπ
- Η δυσαρέσκεια εργαζομένων χτυπάει κόκκινο, πιθανότητα μαζικών παραιτήσεων
- Τι φταίει και δεν φτάνει ο προϋπολογισμός για φάρμακα στα νοσοκομεία
- Οι παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές στη φέτα - «Είναι πλέον αδικαιολόγητες» λένε οι παραγωγοί
Η βιομηχανία εξοπλιστικών συστημάτων Rheinmetall (φωτογραφία του Reuters/Benoit Tessier, επάνω, από συμμετοχή της εταιρείας σε διεθνή έκθεση) της Γερμανίας ανακοίνωσε αργά το βράδυ χθες Παρασκευή ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση στο τμήμα διαχείρισης βιομηχανικών πελατών της.
Εισαγγελική έρευνα
Η εταιρία διευκρίνισε ότι η επίθεση επηρέασε τον πολιτικό κλάδο αυτοκινήτων, αλλά όχι αυτόν του στρατιωτικού εξοπλισμού.
«Ο τομέας που δέχθηκε την επίθεση περιλαμβάνει ουσιαστικά τις δραστηριότητες της εταιρίας οι οποίες απευθύνονται σε βιομηχανικούς πελάτες. Η λειτουργία του στρατιωτικού τομέα συνεχίζεται κανονικά.
»Η Rheinmetall ερευνά αυτή τη στιγμή την έκταση της ζημιάς και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε o εκπρόσωπος της εταιρίας, Ολιβερ Χόφμαν.
Η Εισαγγελία της Κολωνίας επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα για την επίθεση, δεν έδωσε ωστόσο περαιτέρω πληροφορίες, ενώ το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD μετέδωσε ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί η ομάδα ZAC της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία είναι αρμόδια για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.
Και τον περασμένο μήνα
Σύμφωνα με το κανάλι, η Rheinmetall, ο μεγαλύτερος όμιλος στρατιωτικού εξοπλισμού στη Γερμανία που συμπεριελήφθη τον Μάρτιο στον δείκτη DAX, είχε γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο μήνα, χωρίς ωστόσο να υποστεί σοβαρή ζημιά.
Η ίδια η εταιρεία δηλώνει ότι είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές στρατιωτικών οχημάτων και πυρομαχικών στον δυτικό κόσμο, ενώ διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην προμήθεια της Ουκρανίας με άρματα μάχης και στην «κυκλική ανταλλαγή» παλαιότερων αρμάτων με πιο σύγχρονα.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις