Ινδία: Εκεί που η έμμηνος ρύση παραμένει ταμπού
Στην επαρχία της Ινδίας, όπου η περίοδος αποτελεί στίγμα, οι γυναίκες φτιάχνουν φθηνές σερβιέτες σε μια νέα μηχανή και οδεύουν προς την οικονομική ανεξαρτησία.
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στο χωριό Χάρπουρ της Ινδίας, έξω από το Δελχί. Εκεί οι γυναίκες οδηγούν μια ήρεμη επανάσταση καθώς αγωνίζονται ενάντια στο βαθύ ριζωμένο στίγμα της εμμηνόρροιας. Γιατί όσο και αν ακούγεται παράδοξο η περιόδος στον συγκεκριμένο τόπο είναι ακόμα ταμπού.
Εκεί που τα κορίτσια δεν γνωρίζουν τι είναι σερβιέτες
Για γενιές, αυτές οι γυναίκες δεν είχαν πρόσβαση σε προϊόντα υγιεινής- δεν ήξεραν καν τι ήταν η σερβιέτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκτός από προβλήματα υγείας, τα κορίτσια να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν το σχολείο επειδή ντρέπονταν ή δεν μπορούσαν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.
Βρίσκοντας τη λύση με μια πατέντα
Όταν ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης μαξιλαριών φτάνει στο χωριό, οι γυναίκες μαθαίνουν να παράγουν και να εμπορεύονται τις δικές τους σερβιέτες, ενισχύοντας την κοινότητά τους, βγάζοντας τα δικά τους χρήματα και βοηθώντας τις γυναίκες να ξαναβρούν τη ζωή τους.
Η ταινία που προβάλλεται από το Netflix έχει διάρκεια 26 λεπτά βραβεύθηκε με Όσκαρ.
Στην ομιλία της, τη βραδιά των Όσκαρ, η σκηνοθέτης η Rayka Zehtabchi είπε «Δεν κλαίω γιατί έχω περίοδο ή οτιδήποτε άλλο. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια ταινία για την εμμηνόρροια κέρδισε ένα Όσκαρ».
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Arunachalam Muruganantham, Shabana Khan, Gouri Choudari, Ajeya και Anita.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ
- Βατικανό: Μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη