Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Αλέξης Γεωργούλης μιλούσε για το ελληνικό MeToo

Όταν ο Αλέξης Γεωργούλης μιλούσε για το ελληνικό MeToo

«Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπάρχουν και άλλες», είχε πει ο Αλέξης Γεωργούλης

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει το αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, που κατέθεσαν οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου, μετά την καταγγελία εις βάρος του για βαριά αδικήματα σεξουαλικής φύσης.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, που τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωκοινοβουλευτικής του ομάδας, είχε μιλήσει παλαιότερα για το ελληνικό #MeToo, τη σεξουαλική κακοποίηση και την κακοποιητική συμπεριφορά σε χώρους δουλειάς.

Οταν μιλούσε για το ελληνικό MeToo

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Αλέξης Γεωργούλης, είχε μιλήσει στην εκπομπή του MEGA, «Πάμε Δανάη», αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως «οι καταγγελίες και το #MeToo υπήρχαν σαν γεγονότα και παλιότερα, τώρα όμως βρήκαν ένα τρόπο να βγουν προς τα έξω ώστε να αντιδράσει η κοινωνία.

»»Δεν έχω βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο. Είναι θέμα εξουσίας. Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι ωραίο παιδί ή όχι. Αρνήθηκα προτάσεις. Πιστεύω ότι πλέον θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ελπίζω να μη σταματήσει όλο αυτό».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Πρότεινα στο Ευρωκοινοβούλιο να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για το πώς ένα σκηνοθέτης, ένας καθηγητής, ή ένας προπονητής πρέπει να διδάσκουν. Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπάρχουν και άλλες».

Για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο δουλειάς

Εξάλλου μιλώντας στον Alpha τον Οκτώβριο το 2022, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε δηλώσει: «Αυτό που θα ήθελα στα δύο χρόνια που υπολείπονται, κάποια συγκεκριμένα πράγματα να μπορέσω να τα ολοκληρώσω. Παράδειγμα την κακοποίηση στους χώρους Πολιτισμού. Ζήτησα από την επιτροπή cult να μαζέψουμε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, να κάνουμε μία συζήτηση και να μιλήσουμε πάνω στο θέμα αυτό.
»»Δεν έχω υπάρξει παρών σε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Έτσι όπως ξέρω τον χώρο, κάποιος μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη στο όνομα της καλής επίδοσης».

Δείτε τι είπε από το 08:15 και μετά

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024