Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο βήμα έγινε από το μπλοκ και την άμυνα

Το πρώτο βήμα έγινε από το μπλοκ και την άμυνα

Ο Ολυμπιακός πήρε εξαιρετικό βαθμό σε αυτές τις δύο κατηγορίες και επικράτησε του ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος, επικρατώντας του ΠΑΟΚ 3-1 σετ στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν μια σπουδαία νίκη καθώς θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για να παίξουν στον δεύτερο τελικό, γνωρίζοντας πως έχουν προστατεύσει την έδρα τους απέναντι στον «δικέφαλο».

Η επικράτηση των πειραιωτών ήταν αποτέλεσμα του πολύ καλού μπλοκ και της άμυνας, καθώς η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι πήρε εξαιρετικό βαθμό σε αυτές τις δύο κατηγορίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει εννιά πόντους από το μπλοκ ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έβγαλε δύσκολες άμυνες.

Κι όταν μια ομάδα τα πηγαίνει καλά ψηλά στο φιλέ αλλά και στην άμυνα, τότε κερδίζει πόντους στην ψυχολογία κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχασε το πρώτο σετ αλλά βρήκε την δύναμη μέσα από τα στοιχεία που προαναφέραμε να «γυρίσει» το παιχνίδι και να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Ο Λινάρδος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και η παρουσία του Έλληνα κεντρικού βοήθησε σημαντικά τους πειραιώτες σε όλα τα σετ, καθώς έδωσε πολλά στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιάνι περιόρισε με την τακτική του, εκείνα τα στοιχεία του ΠΑΟΚ που είχαν δώσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το Κύπελλο.

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» έδειξε ότι είχε «διαβάσει» καλά τον ΠΑΟΚ και αυτό το «διάβασμα» επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη στον πρώτο τελικό.

Μια νίκη που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του Πειραιά να πάει στον δεύτερο τελικό, το βράδυ του Σαββάτου, με τον αέρα του 1-0 κι αυτό είναι βεβαίως ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Την πίεση την έχει πλέον ο ΠΑΟΚ καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνωρίζει ότι αν ο Ολυμπιακός κάνει το 2-0 στη σειρά των τελικών, τότε θα έχει κάνει κι ένα άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024