H Polestar αρέσκεται στη διαφορετικότητα και φροντίζει να το αποδεικνύει με κάθε νέα της πρόταση. Σε αυτό ακριβώς το σκεπτικό υπακούει και η νέα άφιξη στην γκάμα της Polestar με το διακριτικό αριθμό 4, η οποία σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς ίσως από την συγκεκριμένη επιλογή ονόματος, θα πάρει μια θέση στην γκάμα κάτω από το Polestar 3.

To Polestar 4 ανήκει τυπικά στην ολοένα και μεγαλύτερη κατηγορία των coupe SUV, ωστόσο η σουηδική φίρμα έχει φροντίσει να του εξασφαλίσει μια ιδιαίτερη αισθητική υπόσταση εμπνευσμένη από το πρωτότυπο Precept.

Πλην των δυναμικών αναλογιών που προκύπτουν από το έντονο τόξο της οροφής και τις διαστάσεις των 4,839 μέτρων μήκος (-20 εκ. σχέση με το Polestar 3), 2,139 μ. πλάτος και 1,544 μ. ύψος το Polestar 4 έχει ένα πρωτόγνωρο χαρακτηριστικό για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς στερείται πίσω παρμπρίζ.

Την παραπάνω «έλλειψη» καλείται να υποκαταστήσει η εξαιρετικά μεγάλη σε μέγεθος πανοραμική ηλιοροφή που φροντίζει να αντισταθμίσει την απουσία φωτός από το πίσω παρμπρίζ. Η συγκεκριμένη επιλογή, σύμφωνα με τις συστάσεις συμβάλλει και στην αύξηση του χώρου καθ΄ύψος για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος οι οποίοι επιπλέον απολαμβάνουν άφθονο χώρο για τα κάτω άκρα τους.

Σε ό,τι αφορά την ορατότητα προς τα πίσω αυτή εξασφαλίζεται μέσω κάμερας και των πλευρικών καθρεπτών. Για την ακρίβεια, το Polestar 4 εφοδιάζεται με 12 κάμερες, ραντάρ και 12 υπερηχητικούς αισθητήρες ως μέρος των συστημάτων ασφαλείας και του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης.

Το εσωτερικό υιοθετεί την γνώριμη μινιμαλιστική και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση της Polestar με κυρίαρχη την κεντρική οθόνη 15,4 ιντσών για το infotainment σε συνδυασμό με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών καθώς και ένα Head-up Display διάστασης 14,7 ιντσών. Στο πλαίσιο της φιλικότητας προς το περιβάλλον εκτός από δέρμα οι επενδύσεις μπορούν να επιλεγούν υφάνσεις από ανακυκλωμένα υλικά.

Στην αθέατη πλευρά του Polestar 4 βρίσκεται η πλατφόρμα SEA η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα ή δύο μοτέρ σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος από 270 έως 544 ίππους.

Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με μπαταρία 102 kWh η οποία στην μονοκινητήρια Long Range έκδοση θα εξασφαλίζει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 560 χλμ. Παράλληλα θα διαθέτει κύκλωμα φόρτισης που θα επιτρέπει την επαναφόρτιση με τάση έως και 200 kW αλλά είναι και αμφίδρομο, επιτρέποντας την αξιοποίησή της για την φόρτιση τρίτων συσκευών.