«Το νέο αφεντικό του Μουρίνιο»
Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κουβεντιάζει για την Λίνα Σουλούκου και ο Ολυμπιακός (δικαιολογημένα) καμαρώνει.
Να το ξεκαθαρίσουμε προκαταβολικά. Τα πνευματικά δικαιώματα του τίτλου, ανήκουν στη Bild: «SIE wird neue Mourinho-Chefin» έγραψε το γερμανικό ταμπλόιντ στην ηλεκτρονική του έκδοση δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρόμα, έχει πλέον αφεντικό γένους θηλυκού. Λογικό. Είναι ίσως το πιο… πικάντικο μέρος μιας ιστορίας που απο χθες το βράδυ τη συζητά η ποδοσφαιρική Ευρώπη.
Το γεγονός ότι ο Special One πέραν τούδε θα δίνει λογαριασμό σε μια κυρία. Σε κάποια που με συνέπεια εδώ και χρόνια, γκρεμίζει τον ξεθωριασμένο τοίχο που θέλει το ποδόσφαιρο να αποτελεί αυστηρά αντρική υπόθεση. Την ίδια για την οποία ο Ολυμπιακός δικαιολογημένα καμαρώνει. Η Λίνα Σουλούκου μόλις έφτασε στον προορισμό της.
Δεν είναι πολλές που τα έχουν καταφέρει. Ακόμη τις μετράς στα δάχτυλα σε ολόκληρο το φάσμα του παιχνιδιού. Η –διάδοχος του Μίνο Ραϊόλα- Ραφαέλα Πιμέντα, η Καταλίνα Κιμ –που ήρθε στα μέρη μας για τη μεταγραφή του Ινμπόμ Χουάνγκ το περασμένο καλοκαίρι-, η Μαρίνα Γκρανόβσκαγια που αποτέλεσε την «σιδηρά κυρία» της Τσέλσι, η Μαργαρίτα Λουίς Ντρέιφους που υπήρξε σήμα-κατατεθέν μιας εποχής για τη Μαρσέιγ, η Ντόνα Μαρία Κούλεν διευθύντρια της Τότεναμ, η Αμαγιά Γκορόστικα της Εϊμπάρ, η Κάρεν Μπράντι που κάποτε σαν αντιπρόεδρος της Γουέστ Χαμ έπεσε θύμα σεξιστικών σχολίων από τους σπορκάστερ της Αγγλικής τηλεόρασης.
Σε αυτή την elite είναι επίλεκτο μέλος η δυναμική δικηγόρος με ειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε ως μια από τις στενότερες συνεργάτιδες του στον Ολυμπιακό. Εκείνος είδε, αυτό που οι άλλοι άργησαν να δουν.
«Ήταν μια μεγάλη εμπειρία συνολικά, είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα να είμαι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ο κ. Μαρινάκης μου εμπιστεύτηκε αυτόν τον ρόλο το 2018 δεν μπορούσα να πω όχι. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για τον σύλλογο, καθώς περάσαμε δύο συνεχόμενες χρονιές χωρίς να κατακτήσουμε τίτλους και η ομάδα δυσκολευόταν σε απόδοση. Ο Μαρινάκης αποφάσισε να κάνει κάποιες δομικές αλλαγές και με διόρισε σε αυτόν τον ρόλο, μαζί με τον νέο τότε προπονητή Πέδρο Μαρτίνς, τον Φρανσουά Μοντέστο, σημερινό αθλητικό διευθυντή της Μόντσα και φυσικά τον Κριστιάν Καρεμπέ. Κάναμε πολλές διαρθρωτικές αλλαγές εκείνη την περίοδο, από τη διαδικασία προσλήψεων μέχρι τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε περήφανοι που κατακτήσαμε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα Κύπελλο Ελλάδος, πήγαμε δύο φορές στη φάση των ομίλων του Champions League και είχαμε μερικές αξιοσημείωτες εμφανίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποκλείοντας την Άρσεναλ και τη Μίλαν σε αγώνες του Europa League. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία και είμαι ευγνώμων στον κ. Μαρινάκη και την οικογένειά του που έδωσαν σε μένα, μια γυναίκα, έναν τόσο σημαντικό ρόλο σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και επίσης σε όλους τους ανθρώπους, με τους οποίους έχω συνεργαστεί, και φυσικά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πάντα στήριζαν τις προσπάθειές μας» έλεγε η ίδια λίγους μήνες πριν στο Calciomercato. «θα είναι μια άλλη γυναίκα για την οποία σίγουρα θα ακούσουμε στο μέλλον» προέβλεψε η ιταλική ιστοσελίδα για το μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA), ανοίγοντας βουλωμένο γράμμα!
Στην ECA η Λίνα Σουλούκου βρέθηκε γύρω από το ίδιο τραπέζι με προέδρους όπως ο Νασέρ Ελ Κελαϊφί (PSZ) και ο Αντρέα Ανιέλι (Γιουβέντους) ή με προσωπικότητες όπως ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε (Μπάγερν Μονάχου). Καμία έκπληξη λοιπόν για ότι κάποια στιγμή δεδομένα θα ακολουθούσε έπειτα από την θητεία της στον Ολυμπιακό.
Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ ο Νταν Φρέντκιν την επέλεξε για τη θέση της CEO της Ρόμα, μέσα από μια λίστα με πολύ σπουδαία ονόματα που διεκδικούσαν τη θέση. Τον Ουμπέρτο Γκαρντίνι, πρόεδρο της Ιταλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, τον Ζμπίγκιεφ Μπόνιεκ που έπειτα από την τεράστια καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής (Γιουβέντους) και αφού πρώτα αρνήθηκε τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού, έγινε πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Η δουλειά αυτή όμως απαιτεί δεξιότητες που δεν αφορούν μόνο στο ίδιο το παιχνίδι. Σύμφωνα το Calcio & Finanza, ο Φρέντκιν βάζει στη Ρόμα, από τον Αύγουστο του 2020 ως σήμερα, το ποσό των 590.000 ευρώ καθημερινά! Και επειδή αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί για πάντα, θα πρέπει το κλαμπ να βελτιώσει τα οικονομικά του. Να βρεθεί ο τρόπος για να αυξηθούν τα έσοδα και να σταματήσουν οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Πώς θα γίνει αυτό; Μία λύση, για παράδειγμα, είναι να επιστρέψει η ομάδα στο Champions League. Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. Να πέσουν, δηλαδή, πολλά λεφτά στις μεταγραφές. Μια τέτοια είναι η Σουλούκου…
«Η Λίνα είναι μία έμπειρη, σεβαστή και αξιόπιστη ηγέτης τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στις επιχειρήσεις και είμαστε στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε στην οικογένεια της Ρόμα. Θα συνεργαστούμε στενά μαζί της για να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε τον σύλλογο σε ανώτερα επίπεδα, που αξίζει τόσο στους οπαδούς των Τζαλορόσι όσο και στην πόλη» ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης. Η προσδοκία είναι μεγάλη. Και η ευθύνη ακόμη μεγαλύτερη.
«Είμαι ενθουσιασμένη που γίνομαι μέλος αυτού του ιστορικού συλλόγου και ανυπομονώ να μοιραστώ την εμπειρία που έχω αποκτήσει στον κόσμο του διεθνούς ποδοσφαίρου στην ομάδα της Ρόμα, στους διευθυντές της και σε όλους τους υπαλλήλους. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην οικογένεια Φρέντκιν για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Είχα την ευκαιρία να κατανοήσω και να εκτιμήσω το πνεύμα και τη φιλοδοξία της ιδιοκτησίας και είναι τιμή μου που έχω την ευκαιρία να μοιραστώ τις προκλήσεις που περιμένουν τη Ρόμα», ανέφερε η ίδια στο εισαγωγικό της σημείωμα. Και sorry Ζοσέ, αλλά η Ελλάδα έχει πλέον ένα διαφορετικό λόγο να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του project της ομάδας σου…
- Μισθοί: Η πορεία τους και οι προοπτικές για το 2025 – Τροχοπέδη η χαμηλή παραγωγικότητα
- Meteo: Κάτω από -8 βαθμούς η θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής
- Τα δεδομένα για το νέο συμβόλαιο του Νίκολα Μιλουτίνοφ (pic)
- Σεισμός: 3,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Λίνδου
- Φάμελλος: Αισιοδοξία για restart – «Να έρθουν όλοι να στηρίξουν την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ»
- «Μικρά Πράγματα σαν κι Αυτά»: Το έγκλημα για το οποίο η Καθολική Εκκλησία δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη