Ουκρανία: Παρέλαβε συστοιχία Patriot από τη Γερμανία για την προστασία κρίσιμων υποδομών
Η Γερμανία και οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει να προμηθεύσουν την Ουκρανία με μια συστοιχία Patriot η καθεμία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την προστασία κρίσιμων υποδομών.
Η Γερμανία παρέδωσε στην Ουκρανία συστοιχία του προηγμένου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Stringer), αμερικανικής κατασκευής, για να βοηθήσει το Κίεβο ν’ αμυνθεί έναντι των συχνών πυραυλικών πληγμάτων της Ρωσίας.
Από τα πιο προηγμένα
Το σύστημα αυτό συμπεριλήφθηκε χθες Τρίτη στον κατάλογο που αναρτάται σε κυβερνητικό ιστότοπο με τα όπλα τα οποία έχουν παραδοθεί από τη Γερμανία στην Ουκρανία.
Η κινητή συστοιχία θεωρείται από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα συστήματα στον πλανήτη. Μπορεί ν’ αντιμετωπίσει αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Κρουζ.
Η Γερμανία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με μια συστοιχία η καθεμιά. Τα συστήματα θ’ αξιοποιηθούν για την προστασία κρίσιμων υποδομών.
Ουκρανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύθηκαν από Γερμανούς και Αμερικανούς σε χώρα-μέλος του NATO, όπου διεξήχθησαν επίσης κοινά γυμνάσια στη χρήση των συστημάτων, εξήγησαν πηγές προσκείμενες στην Μπούντεσβερ – τον γερμανικό ομοσπονδιακό στρατό – στο Γερμανικό Πρακτορείο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Για εκπαίδευση
Ομάδα 70 ουκρανών στρατιωτών είχε μεταβεί στη Γερμανία για να εκπαιδευτεί στη χρήση του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot. Ουκρανοί στρατιώτες μετέβησαν επίσης σε στρατιωτική βάση στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ για τον ίδιο σκοπό.
Η αποστολή του πιο εξελιγμένου αντιαεροπορικού συστήματος των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι η πιο μεγάλη αμερικανική βοήθεια προς το Κίεβο από την αρχή του πολέμου. Η Ουκρανία από καιρό ζητούσε τους Patriot για ν’ αντιμετωπίσει αεροπορικές επιθέσεις από τη Ρωσία.
- Ιστορία ή θρύλος – Υπήρξε ποτέ η χαμένη Ατλαντίδα;
- Τα 11 βήματα που ξεκλειδώνουν τον ΕΝΦΙΑ – Η διαδικασία έκδοσης των εκκαθαριστικών
- Εκτός κυβέρνησης οι απρόθυμοι υπουργοί
- «Θα το μισήσουν»: Ο μεγάλος φόβος του Τζορτζ Κλούνεϊ για την ξαφνική αλλαγή στην εμφάνισή του
- Στο Μισθοδικείο η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
- Καίτη Κωνσταντίνου: Και ποιος δεν έχει πει ατάκες της Σωσώς από τα «Εγκλήματα» δίνοντας ένα ρεσιτάλ κακίας;