ChatGPT: Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να νικήσει τους ανθρώπους;
«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να νικήσει το ανθρώπινο μυαλό», τονίζει ο ιδρυτής του κολοσσού της πληροφορικής Infosys.
- Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα παθογόνα για τα οποία δεν υπάρχουν εμβόλια
- Live: «Δεν χαρίζουμε στην άκρα δεξιά τα λαϊκά στρώματα» λέει ο Χαρίτσης στο συνέδριο της Νέας Αριστεράς
- Στρόβιλοι Von Karman στο Βόρειο Αιγαίο - Οι εικόνες που κατέγραψε ο δορυφόρος
- Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει δεκάδες σε πολιορκημένη πόλη του Σουδάν
Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει το ανθρώπινο μυαλό, ούτε καν το ChatGPT, υποστηρίζει ο Ναραγιάνα Μέρτι, ιδρυτής του ινδικού γίγαντα υπηρεσιών πληροφορικής Infosys.
Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει το ChatGPT, που κυμαίνονται από τη συγγραφή δοκιμίων έως να «επικοινωνεί» σαν άνθρωπος.
Το ChatGPT, το οποίο κυκλοφόρησε από το OpenAI κατάφερε να έχει επίσης κλώνους – οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες Alibaba και Baidu κυκλοφόρησαν τις δικές τους εκδόσεις.
«Το ChatGPT είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη δημιουργία γνώσης, για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, για παράδειγμα, τη σύνταξη ενός δοκιμίου», είπε ο Μέρτι στο CNBC.
«Πιστεύω πολύ στη θεωρία ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι η πιο ισχυρή μηχανή. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να νικήσει το ανθρώπινο μυαλό», ανέφερε.
Ο Μέρτι ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Infosys από το 1981 έως το 2002. Το 2014 κατατάχθηκε 13ος μεταξύ των 25 παγκόσμιων επιχειρηματικών ηγετών του CNBC που είχαν τη μέγιστη δυνατή επίδραση στην κοινωνία.
Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει το ανθρώπινο μυαλό
«Αλλά ας θυμηθούμε, τόσο εσείς όσο και εγώ έχουμε πρόσβαση στο ίδιο ChatGPT», επεσήμανε «το ανθρώπινο μυαλό είναι αυτό που διαφοροποιεί το ένα από το άλλο».
«Αν γίνει ένας διαγωνισμός μεταξύ μας με τη χρήση του ChatGPT, πρέπει να προσθέσει ο καθένας μας τη δική του οπτική, να κάνει τις δικές του ερωτήσεις και οι κριτές στο τέλος να κρίνουν την ανθρώπινη σκέψη. Μόνο οι έξυπνοι θα πάρουν άριστα, οι τεμπέληδες θα πάρουν κάτω από τη βάση. Ως εκ τούτου, δεν ανησυχώ τόσο πολύ για το ChatGPT για την ώρα» τόνισε ο Μέρτι.
Το 1981, ο Μέρτι και άλλοι έξι μηχανικοί ίδρυσαν την Infosys με αρχικό κεφάλαιο μόλις 250 δολάρια. Η Infosys παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για επιχειρήσεις, τεχνολογία πληροφοριών, μηχανική λογισμικού και υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης.
Ο Murthy είπε ότι θα χρησιμοποιήσει το ChatGPT ως βοηθό στην παραγωγή καλύτερης ποιότητας εργασίας και παραγωγής — αλλά όχι ως αντικατάσταση ανθρώπου.
«Στο τέλος της ημέρας, πιστεύω πολύ στη θεωρία ότι το ανθρώπινο μυαλό είναι η πιο ισχυρή μηχανή. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να νικήσει το ανθρώπινο μυαλό».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις