Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βανδάλισαν το νεκροταφείο στα Εξαμίλια

Βανδάλισαν το νεκροταφείο στα Εξαμίλια

Βέβαιος πως οι υπαίτιοι για τους βανδαλισμούς στο νεκροταφείο των Εξαμιλίων θα εντοπιστούν, είναι ο Δήμαρχος Κορινθίων που δεσμεύτηκε να στηρίξει ο Δήμος οικονομικά για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Στο νεκροταφείο των Εξαμιλίων βρέθηκε με αφορμή την πρωτοφανή βεβήλωση 100 και πλέον τάφων από αγνώστους το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο Δήμαρχος είπε στους κατοίκους πως οι δράστες θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν.

«Η ιεροσυλία που έγινε στο νεκροταφείο Εξαμιλίων με τη βεβήλωση 100 περίπου τάφων δεν θα μείνει ατιμώρητη. Οι δράστες, υπάρχει τρόπος, θα εντοπιστούν, θα συλληφθούν από την Αστυνομία και θα τιμωρηθούν όπως προβλέπει ο νόμος», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Κορίνθου, «ο Δήμαρχος είδε και στο φως της ημέρας την τεράστια καταστροφή σε πάνω από 100 μνήματα και ανακοίνωσε την ενίσχυση των υπαρχόντων μέτρων φύλαξης του χώρου και συγκεκριμένα την παράταση των ωρών φύλαξης έως την δύση του ηλίου , την ενίσχυση της περίφραξης ,την τοποθέτηση πόρτας και την επιτήρηση του χώρου με κάμερες σε σημεία που η νομοθεσία επιτρέπει να τοποθετηθούν».

Αρκούν αυτά τα μέτρα όμως; Δηλαδή μετά το τελευταίο περιστατικό στο νεκροταφείο, μήπως οι ώρες φύλαξης θα έπρεπε να είναι σε 24ωρη βάση και όχι μόνο έως τη Δύση του Ηλίου; Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερος τρόπος να αποφεύγεται μια καταστροφή και το περιστατικό αυτό έδειξε με περίτρανο τρόπο την αναγκαιότητα της για την πόλη της Κορίνθου.

Σύμφωνα με τον Δήμο, «ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ακόμα για την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων προς αποκατάσταση των ζημιών, οι υπηρεσίες του δήμου Κορινθίων έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή ενώ στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου βρέθηκαν στην συγκέντρωση για τις δικές τους ενέργειες.

Η βεβήλωση νεκροταφείων μπορεί να είναι σπάνια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όμως οι συνεχείς βανδαλισμοί παιδικών χαρών, σχολείων, οδοφωτισμού και άλλων στοιχείων της δημόσιας περιουσίας αποτελούν δυστυχώς καθημερινότητα σε αρκετούς Δήμους. Αυτό που χρειάζεται είναι πολυπληθής δημοτική αστυνομία αλλά και να δημιουρηγθεί ένα ειδικό πακέτο στήριξης για τους Δήμους προκειμένου να μπορούν να θωρακίζουν την δημόσια περιουσία. Οι ανάγκες είναι τεράστιες στην τοπική αυτοδιοίκηση τόσο σε προσωπικό όσο και σε πόρους, προκειμένου να είναι εφικτό να ανταποκριθούν οι Δήμοι στις πάρα πολλές αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024