Mπορεί ο πρίγκιπας Χάρι να έλαβε πρόσκληση για την τελετή στέψης του πατέρα του, στην οποία μάλιστα θα παραβρεθεί μόνος χωρίς την Μέγκαν και τα παιδιά του, αλλά αυτή δεν ήρθε με τον τρόπο που επιθυμούσε.
Για την ακρίβεια, αντί να τον προσκαλέσει ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος παρέλαβε, απλά, ένα τυπικό mail από το γραφείο του. Ή αλλιώς, όπως φέρεται να είπε ανώνυμα ένας φίλος του στο «People»: «Ο Harry ήθελε να το ακούσει από τον ίδιο [να τον προσκαλεί], αλλά πάντα μεσολαβεί κάποιος άλλος».
Παρ’ όλα αυτά, δύο εβδομάδες πριν από το μεγάλο γεγονός, και μετά την κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού βιβλίου του πρίγκιπα Harry, «Ρεζέρβα», που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στη σχέση με τον Κάρολο και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, πατέρας και γιος επικοινώνησαν και είχαν «εποικοδομητικές συζητήσεις» σύμφωνα με μια πηγή.
Μάλιστα, όπως είχε σχολιάσει ο πρίγκιπας Harry μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του, σε μια συνέντευξη που είχε δώσει τότε: «Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό τους. Πρέπει να συζητήσουμε πολλά, και πραγματικά ελπίζω να είναι πρόθυμοι να το κάνουμε».
Μια πηγή που γνωρίζει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας υποστηρίζει ότι ήταν η «πρώτη επιθυμία» του βασιλιά Καρόλου να βρίσκεται ο Χάρι στη στέψη.
«Παρά τις πληγές, είναι ο γιος του και δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα ήθελε να είναι εκεί ανεξάρτητα από όσα έχουν ειπωθεί», αναφέρει η βασιλική βιογράφος Sally Bedell Smith.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.