Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του, «σκούπισε» τον Άρη με 2-0 στα προημιτελικά της Basket League, επικρατώντας και στο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με 82-58 και πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» επικεντρώνονται εξ ολοκλήρου στα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε για τα playoffs της Euroleague.

Εξαιρετικός και σήμερα ο Σάσα Βεζένκοφ που μετά τους 23 πόντους στο πρώτο παιχνίδι, τελείωσε την αναμέτρηση με 19 και 4 ριμπάουντ χωρίς να παίξει καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ξεχώρισε και ο Λαρεντζάκης με 14 πόντους, έχοντας 3/4 τρίποντα. Κορυφαίος για τον Άρη ο Βασίλης Καββαδάς που σκόραρε 13 πόντους.

Με το πόδι στο γκάζι ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός με τον Βεζένκοφ να μπαίνει αγριεμένος και να πετυχαίνει τους πρώτους 8 πόντους των «ερυθρόλευκων» και συνολικά τους 13 από τους 18 της ομάδας του για το 9-18, το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Οι Πειραιώτες ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 10 με τον ΜακΚίσικ να κάνει το 12-24, ενώ η διαφορά έφτασε τη μεγαλύτερη τιμή της και το +14 (16-30) μετά το τρίποντο και φάουλ του Λαρεντζάκη. Ο Καββαδάς έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του Καστρίτη κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες κάτω από τα καλάθια, με τον Ολυμπιακό εν τέλει να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενος με 15 πόντους 27-42.

Καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να ανεβάζει τη διαφορά συνεχώς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκούρασε στο δεύτερο ημίχρονο τον Βεζένκοφ και τους περισσότερους βασικούς, οι Λαρεντζάκης, Πίτερς και Σλούκας είχαν εξαιρετική απόδοση και οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν με ευκολία το προβάδισμά τους.

Μάλιστα κανείς από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκε για περισσότερα από 23 λεπτά. Το τελικό 58-82 βρήκες τους Πειραιώτες ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα και πλέον η προσοχή όλων είναι στις αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Άρης με αυτήν την εξέλιξη τερμάτισε στην 8η θέση του φετινού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 9-18, 27-42, 41-60, 58-82